Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, încă şase decese ale unor persoane infectate cu coronavirus, trei dintre pacienţi fiind din Hunedoara, doi din Suceava şi unul din Bucureşti. Numărul deceselor a ajuns la 146. Alte 430 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 3.613. Până în prezent, s-au înregistrat 329 de persoane vindecate, iar 119 pacienţi sunt la terapie intensivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, încă şase persoane infectate cu coronavirus au murit.

Este vorba despre cinci bărbaţi şi o femeie, trei dintre pacienţi fiind din Hunedoara, doi din Suceava şi unul din Bucureşti.

Pacienţii avau vârste cuprinse între 51 şi 84 de ani, majoritatea având şi alte afecţiuni asociate.

Un singur pacient, în vârstă de 53 de ani, din Bucureşti, nu avea afecţiuni preexistente, autorităţile neprecizând î ce condiţii s-a îmbolnăvit.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat că un pacient de 84 de ani din Suceava, care a murit, a intrat în contact cu fiica sa, confirmată anterior cu coronavirus.

Numărul deceselor a ajuns la 146.

UPDATE - Grupul de Comunicare Strategică: Numărul deceselor înregistrate la nivel naţional este 140; decesul unei femei din Galaţi a fost infirmat

”Conform ultimelor precizări ale INSP, în prezent la nivel naţional sunt înregistrate 140 decese. Cazul 137 de la Galaţi se infirmă”, a precizat, sâmbătă după-amiază, Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată a precizat că femeia de 82 de ani din Galaţi, al cărei deces fusese anunţat anterior, este instituţionalizată într- un cămin pentru persoane vârstnice şi este infectată cu coronavirus.

”Este contact cu altă persoană din acelaşi cămin care a şi decedat”, au mai transmis autorităţile.

Acestea nu au explicat de unde provine eroarea de comunicare. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până în 4 aprilie, ora 12.00, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.613 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 329 au fost declarate vindecate şi externate.

Persoanele decedate diagnosticate cu COVID-19 erau internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 430 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 119 pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 15.252 de persoane. Alte 113.449 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 36.092 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 893 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 4.164 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 300 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.824 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.917.600 de lei.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 317 cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 152 în Italia, 15 în Franţa, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 26 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franţa, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania şi unul în Germania, au decedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.