Preşedintele PNL şi premierul în exerciţiu, Ludovic Orban, a declarat că nu i s-a propus funcţia de vicepremier în Cabinetul Cîţu, deoarece el este preşedintele PNL, iar preşedintele PNL nu poate fi altceva decât premier. Orban a explicat că preşedintele Klaus Iohannis mai poate face o nominalizare de premier, înaintea declanşării alegerilor anticipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este nevoie de 60 de zile, în care nominalizarea sa fie respinsă de Parlament. Prima nominalizare, a mea, nu a fost votată, mi-am depus mandatul. Suntem la prima nominalizare. Daca nu va fi votat Cabinetul Cîţu, preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele politice la consultări şi apoi face o nouă nominalizare. Dacă şi aceasta este respinsă, se declanşează procedura de alegeri anticipate. e un termen de minim 60 de zile”, a declarat Ludovic Orban, la România TV, joi seara.

Întrebat dacă i s-a propus funcţia de vicepremier în cabinetul Cîţu, Orban a respins această idee.

”Nu, eu sunt preşedintele PNL. Preşedintele PNL nu poate fi decat prim ministru”, a declarat Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.