Harvey Weinstein voia să obţină informaţii despre femeile pe care le suspecta că l-ar denunţa, a povestit, vineri, la New York, un detectiv particular, în a treia zi a procesului în care producătorul de cinema este acuzat de agresiuni sexuale, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul audierii lui, detectivul particular Sam Anson a explicat că a primit un email de la Harvey Weinstein la mijlocul lui august 2017, cu mai puţin de două luni înainte de dezvăluirile publicate de The New York Times şi The New Yorker. 

Mesajul conţinea o "listă roşie" de persoane pentru care fostul patron al studioului Miramax solicita anchetă. De asemenea, l-a sunat pentru a-şi clarifica solicitarea. 

"El spunea că este neliniştit în privinţa unor articole care se pregătesc şi care vorbesc despre comportamentul său sexual într-o manieră negativă", a mărturisit Sam Anson, care a asigura că nu a răspuns solicitării sale. 

Pe această listă figurau în special, potrivit anchetatorului, numele actriţelor Annabella Sciorra şi Rose McGowan, care afirmă că au fost violate de Harvey Weinstein.

Annabella Sciorra a povestit joi că a fost violată de Weinstein în iarna anului 1993. Ea a detaliat hărţuirea la care a fost supusă timp de mai mulţi ani. 

Cu toate că nu a vorbit public despre acest viol până în octombrie 2017, Sciorra a mărturisit joi că a vorbit cu o prietenă, actriţa Rosie Perez ("Do The Right Thing", "Fearless").

Vineri, acesta din urmă s-a prezentat ca martor şi a afirmat că a vorbit cu Annabella Sciorra în noaptea presupusei agresiuni. 

La solicitarea procurorului, Perez l-a arătat cu degetul pe Weinstein. Fostul magnat de la Hollywood i-a făcut cu mâna. 

"Annabella mi-a spus: <Cred că ceva grav mi s-a întâmplat. Cred că a fost un viol>, a declarat actriţa nominalizată la Oscar pentru rolul din "Fearless".                

Câteva luni mai târziu, potrivit lui Rosie Perez, Annabella Sciorra i-a dezvăluit că Harvey Weinstein a fost agresorul. 

"I-am spus: <Te rog, vorbeşte cu poliţia>. Dar ea mi-a răspuns: <Nu pot, mă va distruge>". 

Un avocat al apărării, Damon Cheronis, a acuzat-o pe Rosie Perez că se contrazice: el a subliniat că ea a spus în trecut, unui jurnalist de la The New Yorker, că Sciorra nu îi vorbise despre viol decât la mult timp după fapte. 

Vineri dimineaţă, judecătorii au audiat un al martor al acuzării, pshiatrul Barbara Ziv, care a depus mărturie la procesul starului de televiziune american Bill Crosby, condamnat pentru agresiune sexuală. 

Procurorul din Manhattan, Joan Illuzzi-Orbon, a citat-o pentru a demonta "anumite mituri" despre agresiunile sexuale. 

Experta a subliniat în special faptul că multe dintre agresiunile sexuale au fost comise de o cunoştinţă a victimei şi nu de un necunoscut şi că este fals să credem că victimele semnalează în general agresiunea Poliţiei sau prietenilor. 

Harvey Weinstein, 67 de ani, o figură venerată mult timp la Hollywood, riscă închisoare pe viaţă pentru că a violat două femei, o fostă asistentă de producţie în 2006 şi o tânără actriţă în 2013. El afirmă că relaţiile sale sexuale au fost consimţite. Procesul său ar putea dura până la 6 martie. 

Avocaţii apărării au citat mai multe interacţiuni între Weinstein şi femeia pe care ar fi violat-o în 2013, Jessica Mann, indicând că cei doi aveau "o relaţie amoroasă" după presupusul viol, insinuând astfel că ea nu ar fi putut fi violată. 

Ei au încercat joi să submineze credibilitatea actriţei Annabella Sciorra, subliniind că ea ar fi continuat să se întâlnească cu Weinstein după presupusul viol, fără să-l confrunte. 

"Regula este să rămâi în contact" cu agresorul, a subliniat Ziv. "Aceste contacte pot fi prin SMS-uri sau email-uri, până la o relaţie care continuă". 

În timpul unui contra-interogatoriu, avocata apărării Damon Cheronis a întrebat-o pe Ziv dacă este posibil ca odată cu trecerea anilor, "din cauza ruşinii", femeile să considere violul ca un raport sexual consensual. "Totul este posibil, (dar) nu este ceva obişnuit", a răspuns psihiatrul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.