Premierul Viorica Dăncilă spune că este incalificabil modul în care a fost tratată fetiţa din Mehedinţi care a fost adoptată de o familie din SUA şi luată în mod brutal de autorităţi din casa celor la care se afla în plasament şi că trebuie văzut modul în care aceasta poate fi ajutată. Prim- ministrul a afirmat că astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple şi că nicio persoană, indiferent de funcţia ocupată, nu are dreptul să aibă un asemenea comportament cu un copil

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru mine ceea ce se întâmplă cu fetiţa de la Mehedinţi, este foarte important. Dincolo de modul în care s-a procedat, dincolo de instituţii, dincolo de faptul că am spus şi repet este incalificabil modul în care a fost tratată fetiţa, trebuie să vedem ceea ce putem face pentru copil şi acest lucru trebuie să-l judecăm nu numai din punct de vedere al Executivului, nu numai din punct de vedere al funcţiilor pe care le deţinem, cred că acest lucru trebuie să-l judecăm cu sufletul şi să dăm un exemplu pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Nimeni, absolut ce funcţie ocupă, nu are dreptul să aibă un asemenea comportament cu un copil”, a declarat Viorica Dăncilă, sâmbătă, la finalul întâlnirii de la Neptun pe care a avut-o cu lideri PSD.

Fetiţa de opt ani a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA. Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”.

Acţiunea a stârnit un val de reacţii negative, sute de persoane cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia.

Mai multe fotografii care o înfăţişează pe Sorina alături de mama adoptivă, fratele şi bunica au fost făcute publice, iar apropiaţi ai familiei afirmă că fetiţa a mâncat şi apoi şi-a desfacut bagajele şi cadourile primite şi că se simte foarte bine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.