Donald Trump a anunţat vineri că a ”deprogramat” atacuri militare contra Iranului pentru că ele nu ar fi reprezentat represalii ”proporţionale” faţă de distrugerea unei drone aparţinând Marinei americane (US Navy) joi, în spaţiul aerian al Strâmtorii Ormuz, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Cu zece minute înainte de atac, l-am oprit, (el) nu era proporţional cu distrugerea unei drone fără echipaj”, a scris Donald trump pe Twitter.

Locatarul Casei Albe a anunţat că a impus joi seara noi sancţiuni Iranului - fără să precizeze de ce natură.

”Eu nu mă grăbesc, armata noastră (...) este cea mai bună din lume”, a adăugat el în acest amesaj.

Şeful statului american a precizat că i s-a spus că atacurile americane - care ar fi vizat treiinstalaţii iraniene - ar fi putut să se soldeze cu 150 de morţi.

Potrivit unor surse guvernamentale iraniene, Trump ar fi transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj autorităţilor iraniene, prin care le informa cu privire la iminenţa unui atac american şi în care îşi exprima voinţa unui dialog.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.