Iranul s-a abţinut să doboare un avion american de patrulare maritimă - cu 35 de oameni la bord -, care însoţea avionul fără pilot (dronă) pe care l-a distrus, în zbor, la Golful Persic, a declarat vineri un comandant al Corpului Gardienilor Revoluţiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest avion - de tip P-8 - a pătruns şi el în spaţiul aerian iranian, a acuzat comandantul Forţelor aerospaţiale din cadrul Gardienilor Revoluţiei, generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, citat de agenţia iranianăde presă Tasmin.

”Am fi putut să-l doborîm, dar nu am făcut-o”, a declarat generalul.

Preşedintele american Donald Trump a subliniat, după distrugerea dronei aparţinând marinei american (US Navy), joi, că situaţia ar fi fost ”foarte diferită”, dacă  avionul militar american fără pilot ar fi avut echipaj la bord.

Riscul izbuncirii unui război între Washington şi Teheran, amplificat de săptămâni, s-a exacrbat după distrugerea acestei drone.

Iranul afirmă că drona se afla în spaţiul său aerian, în apropiere de Strâmtoarea Ormuz, acuzaţiirespinse de către Statele Unite.

Televiziunea publică iraniană a difuzat vineri imagini în care susţine că se află fragmente ale avionului fără pilot (dronă) de tip RQ-4 Global Hawk, doborât joi.

Generalul Amirali Hajizadeh a subliniat că acste fragmente sunt proba faptului că drona a fost distrusă deasupra apelor teritoriale iraniene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.