Premierul Viorica Dăncilă a participat, marţi, la prima reuniune a comisiei pentru aplicarea programului guvernamental "Investim în copii, investim în viitor", al cărui obiectiv este realizarea grădiniţelor cu profil sportiv. Depunerea cererilor de finanţare a început în 2 mai şi au fost depuse două solicitări până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul Viorica Dăncilă a participat, marţi, la prima reuniune a comisiei pentru aplicarea programului guvernamental "Investim în copii, investim în viitor".

La reuniunea de la Palatul Victoria au mai participat membrii comisiei - Gabriela Szabo, Camelia Potec, Gheorghe Hagi şi Florin Pelin, precum şi reprezentanţi ai Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, instituţie care derulează acest program.

”Împreună cu dumneavoastră, vom dezvolta acest program naţional, cu beneficii pentru sănătatea copiilor. Mulţi tineri vor primi astfel o şansa să practice un sport şi chiar să facă performanţă. Am încurajat promovarea acestui program, precum şi a altor politici destinate copiilor şi tinerilor, din convingerea că cea mai valoroasă investiţie este în educarea şi în formarea lor”, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, citată în comunicatul de presă.

Viorica Dăncilă a subliniat că va acorda tot sprijinul necesar pentru promovarea acestui program, inclusiv prin alocare de fonduri guvernamentale. De asemenea, şeful Executivului a precizat că selecţia dosarelor ce vor primi finanţare prin acest program va fi realizată de membrii comisiei, pe baza condiţiilor de eligibilitate cuprinse în legislaţie.

Programul are în vedere construcţia a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv şi constă în acordarea unui ajutor nerambursabil de 500.000 de euro, precum şi garanţie de la stat pentru eventuale credite luate de către beneficiarii Programului.

Sesiunea de depunerea a Formularelor de cerere de acord pentru finanţare în baza Hotărârii nr.239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth - Investim în copii, investim în viitor” a început în data de 2 mai.

Potrivit reprezentanţilor Guvernului, până în prezent, s-au depus două solicitări, ce vor intra în analiza comisiei în reuniunile următoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.