Indonezia intenţionează să-şi mute capitala de la Jakarta din cauza aglomerării, a anunţat Guvernul, citat de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Dezvoltării regionale, Bambang Brodjonegoro, a spus că preşedintele Joko Widodo a ales să mute capitala după o "decizie importantă".  

Noua locaţie este încă necunoscută. Mass-media locale au anunţat că Palangkaraya, pe insula Borneo, ar putea fi una dintre candidate. 

Jakarta, care este locuită de 10 milioane de persoane, este unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume. 

Anunţul a venit după ce Widodo a câştigat, potrivit sondajelor, alegerile prezindenţiale pe 17 aprilie, rezultatele oficiale fiind anunţat pe 22 mai. 

"Jakarta nu reuşeşte să îndeplinească cu succes două sarcini, să fie centrul politic şi financiar al ţării", a declarat preşedintele, scrie cotidianul Kompas.

În 2016, un sondaj a indicat că metropola are cel mai aglomerat trafic din lume. Miniştri sunt nevoiţi să fie escortaţi de Poliţie pentru a putea ajunge la întâlniri la timp. 

Jakarta are o populaţie de circa 10 milioane de locuitori şi o suprafaţă de 661 kilometri pătraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.