Un sondaj Gallup arată că 44% dintre ruşi cu vârstele între 15 şi 29 de ani doresc să emigreze, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sondajul, care are la bază 2.000 de interviuri faţă în faţă din 2018, arată că 20% dintre toţi ruşii doresc să se mute în străinătate, procentul crescând de la 17%.
 
Tinerii care se află la vârsta la care se pot angaja sunt cei mai dornici să plece, lucru care conform Gallup poate afecta poziţia economică şi influenţa politică a Rusiei.
 
„Deşi nu toţi se vor muta, dorinţa lor ar trebui să îngrijoreze Moscova”, informează Gallup.
 
Populaţia Rusiei a scăzut pentru prima dată în 2018 în ultimii zece ani, ajungând la 146,8 milioane.
 
Printre cei cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, 22% doresc să se mute în străinătate permanent. Destinaţiile favorite sunt Germania şi SUA.
 
În 2014, 14% dintre cei cu vârste între 15 şi 29 de ani doreau să părăsească Rusia.
 
Această creştere este atribuită de analişti de dezamăgirea populaţiei faţă de scăderea veniturilor şi de decizia de a creşte vârsta de pensionare.
 
Conform unui sondaj de opinie, încrederea poporului în preşedintele Vladimir Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel în ultimii 13 ani.
 
Deşi rata de aprobare de 60% este una mare, a scăzut considerabil de la 90%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.