Discuţiile dintre premierul britanic Theresa May şi liderul opoziţiei, laburistul Jeremy Corbyn, privind Brexitul, au fost definite de cei doi ca fiind „constructive”, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lideri s-au întâlnit miercuri după-amiază şi au căzut de acord privind „un program de lucru” pentru a încerca să găsească o soluţie pe care să o prezinte parlamentarilor.

Fiecare partid şi-a numit propria echipă de negociere iar cele două părţi se vor întâlni joi pentru discuţii.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a informat că ambele părţi arată „flexibilitate”.

El a adăugat că cele două părţi „s-au angajat să pună capăt incertitudinii din jurul Brexitului”.

Vorbind după întâlnire, Corbyn a declarat că „nu au avut loc atâtea schimbări” câte ar fi aşteptat în poziţia premierului.

El a precizat că întâlnirea a fost „folositoare însă neconcludentă” şi că discuţiile vor continua.

Marea Britanie are la dispoziţie până pe 12 aprilie să propună un plan Uniunii Europene privind Brexitul pentru a evita părăsirea blocului european fără un acord.

Dacă cei doi nu vor ajunge la o înţelegere, May a afirmat că mai multe opţiuni vor fi prezentate parlamentarilor „pentru a găsi calea care va trebui urmată”.

Cei doi lideri s-au întâlnit şi cu prim-ministrul Scoţiei, Nicola Sturgeon. Ea a afirmat că a avut conversaţii „bune şi deschise” cu fiecare dintre cei doi şi că deşi consideră că Corbyn „este dur în negocieri”, ei nu îi este „complet clar” unde este premierul Theresa May dispusă să facă un compromis.

„Îngrijorarea mea este că în graba de a ajunge la un compromis şi cu timpul scurgându-se, în următoarele zile ... se va ajunge la nu compromis rău”, a declarat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.