Premierul irlandez, Leo Varadkar şi-a adus partenerul la o întâlnire de joi cu vicepreşedintele american Mike Pence, un creştin conservator care a fost numit la un moment dat „faţa urii faţă de comunitatea LGBT în America”, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Varadkar, care se află la Washington în această săptămână pentru a reafirma istoria comună dintre Irlanda şi SUA, şi-a adus partenerul, pe Matt Barrett, la un mic dejun cu tema Sfântului Patrick la reşedinţa vicepreşedintelui de la Observatorul Naval.

Varadkar a scris pe Twitter că el şi Barret au fost „întâmpinaţi cu căldură” de Pence, însă în discursul său în faţa jurnaliştilor a făcut referire la diverse forme de discriminare.

 

„Am trăit într-o ţară în care dacă aş fi încercat să fiu eu însumi pe vremea aceea, aş fi încălcat legile. Dar astăzi, totul s-a schimbat. Stau aici, ca lider al ţării mele, un om cu defecte, dar judecat doar după acţiunile mele politice şi nu după orientarea sexuală, culoarea pielii, sex sau convingerile religioase”, a afirmat Varadkar.

Istoria poziţiilor anti-LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transgender) ale lui Pence este bine documentată din perioada sa ca membru al Congresului şi guvernator al statului Indiana. Astfel, în timpul unei conversaţii cu jurişti privind drepturile persoanelor gay, preşedintele american Donald Trump i-a întrerupt pentru a arăta către Pence, afirmând: „Nu-l întrebaţi pe el, ar vrea să îi spânzure pe toţi!”, conform New Yorker.

Pence a susţinut pe parcursul carierei sale terapia de transformare a persoanelor gay în persoane heterosexuale, a semnat un proiect de lege privind libertatea religioasă care ar fi permis discriminarea persoanelor gay iar recent soţia sa, Karen Pence, a fost criticată pentru că predă la o şcoală creştină care interzice studenţii şi profesorii LGBT.

Trump a afirmat după întâlnirea sa de miercuri cu Varadkar că el şi premierul irlandez au devenit rapid prieteni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.