Fostul avocat şi om de încredere al lui Donald Trump Michael Cohen a obţinut de la un judecător federal amânarea cu două luni a încarcerării sale, stabilită de-acum la 6 mai, pentru a putea fi audiat în Congres, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Cohen urma să se prezinte iniţial autorităţilor la 6 martie, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de trei ani de închisoare, la care a fost condamnat la jumătatea lui decembrie, după ce a fost găsit vinovat de fraudă fiscală şi încălcarea codului electoral.

Într-o scrisoare transmisă de avocaţii săi judecătorului din Manhattan William Pauley, Michael Cohen a cerut o amânare la 6 mai, pentru a putea încheia un program de recuperare postoperatorie pe care-l urmează în prezent, în urma unei intervenţii chirurgicale la un umăr.

El şia- justificat cererea şi prin convocări în Congres, la audieri, potrivit unor documente depuse la dosar miercuri şi consultate de AFp.

Michael Cohen a fost convocat în trei comisii parlamentare pentru a prezenta explicaţii cu privire la relaţiile sale cu preşedintele Statelor Unite, pentru care a făcut mult timp muncă ”murdară”.

El a recunoscut că le-a cumpărat cu 280.000 de dolari, lui Stormy Daniels şi Karen McDougal, tăcerea despre presupuse relaţii cu Trump.

Avocatul a cerut şi a obţinut deja amânarea în mai multe rânduri a acestor audieri, din motive de sănătate, dar şi invocând, la sfârşitul lui ianuarie, ”ameninţări” la adresa familiei sale provenind de la preşedintele american, care a postat mesaje pe Twitter cu privire la acest subiect.

Doar una dintre aceste trei audieri urmează să fie publică, cea în Comisia de Control din cadrul Camerei reprezentanţilor. Ea este foarte aşteptată, întrucât Michael Cohen ar putea să dezvăluie informaţii compromiţătoare despre Donald Trump, al cărui om de încredere a fost mult timp, înainte să accepte să depună mărturie împotriva acestuia anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.