Donald Trump a catalogat ziarul The New York Times (NYT) drept ”inamic al poporului” în urma publicării unui articol în care este acuzat de amestec în justiţie, o expresie catalogată drept ”periculoasă” de către patronul cotidianului, care a reacţionat imediat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Informaţiile New York Times sunt false”, a scris miercuri preşedintele american pe Twitter. ”Ei sunt adevăratul INAMIC AL POPORULUI”, a scris el, o expresie pe care mai folosit-o, în mai multe rânduri, împotriva mai multor publicaţii americane.

Donald Trump se referea la un articol-fluviu publicat marţi, care enumera o serie de presupuse manevre ale preşedintelui Statelor Unite menite să discrediteze anchete judiciare care-l vizează sau de a încerca să preia controlul direct asupra acestora.

Potrivit NYT, miliardarul newyorkez i-ar fi cerut secretarului său interimar al Justiţiei Matthew Whitaker să-l pună ca conducerea uneia dintre aceste anchete pe un procuror considerat favorabil preşedintelui american.

”Expresia «inamic al poporului» nu este doar falsă, ea este periculoasă”, i-a răspuns A.G. Sulzberger, directorul publicaţiei, într-un comunicat postat pe site-ul grupului.

”Aşa cum i-am spus în mod direct, în mai multe rânduri, preşedintelui Trump”, a adăugat el, ”există tot mai multe semne că această retorică incendiară încurajează ameninţările şi violenţele contra unor junalişti în Statele Unite şi în alte părţi”.

Într-un interviu realizat la Casa Albă, la sfârşitul lui ianuarie, de către doi jurnalişti de la NYT, A.G. Sulzberger, care era prezent, l-a avertizat pe Donald Trump în termeni aproape identici.

”Eu cred că este rău pentru o ţară ca informaţiile să nu fie fidele realităţii”, a comentat Trump, potrivit înregistrării difuzate de NYT, fără să răspundă în mod direct îngrijorărilor directorului cotidianului.

Locatarul Casei Albe aprecia totodată că este ”victima” acestui fenomen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.