Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că există „un loc special în iad” pentru cei care „au promovat Brexitul fără să aibă nici măcar o idee privind un plan de implementare”, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tusk a făcut afirmaţiile la o conferinţă de presă organizată după discuţiile sale cu premierul irlandez Leo Varadkar, la Bruxelles.

Tusk a precizat că va insista în ceea ce priveşte „soluţia de rezervă” pentru graniţa irlandeză, însă a adăugat că se pregăteşte alături de Varadkar de un „posibil fiasco” al unui Brexit fără acord.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Declaraţia privind locul special din iad al celor care au promovat Brexitul fără niciun plan a apărut ulterior şi pe contul oficial de Twitter al lui Tusk.

„Ştiu că încă mai sunt multe persoane în Marea Britanie, pe continent şi în Irlanda care doresc o anulare a acestei decizii. Am fost mereu alături de voi, cu toată inima”, a afirmat Tusk.

„Dar faptele sunt clare. În acest moment, poziţia pro-Brexit a premierului britanic şi a liderului opoziţiei elimină această posibilitate”, a adăugat el.

„Astăzi nu există o forţă politică pentru tabăra pro-UE. Spun acest lucru nemulţumit, dar nu putem contrazice faptele”, a precizat Tusk.

Premierul britanic Theresa May urmează să ajungă la Bruxelles joi pentru a cere modificarea acordului privind Brexitul. Ea speră că aceste schimbări o vor ajuta să obţină aprobarea parlamentului britanic.

Tusk a informat că celelalte 27 state membre ale UE au decis în decembrie că acordul „nu este deschis către renegocieri”.

„Sper ca mâine vom auzi de la premierul May o sugestie realistă pentru a încheia impasul ... având în vedere ultimele voturi în Camera Comunelor”, a declarat Tusk.

El a afirmat că problema graniţei irlandeze şi nevoia de a prezerva procesul de pace din Irlanda rămâne „prioritatea” Uniunii Europene.

„UE este în primul rând un proiect al păcii. Nu vom risca pacea sau impune o dată de expirare asupra reconcilierii. De aceea insistăm privind soluţia de rezervă”, a precizat Tusk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.