Nou alesul şef al Bisericii Ortodoxe Ucrainene independente şi-a preluat în mod oficial postul în capitala ţării, la Kiev, la o lunădupă ce biserica ucraineană şi-a întrerupt relaţiile vechi de secole cu Biseria Ortodoxă Rusă, relatează The Associateed Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mitropolitul Epifaniu I, în vârstă de 40 de ani, a fost întronizat, în cadrul unei ceremonii somptuoase, la catedrala Sf. Sofia de la Kiev, duminică, la o lună după ce Patriarhul ecumenic de la Constantinopol a recunoscut independenţa noii Biserici Ortodoxe Ucrainene.

Preşedintele Petro Poroşenko, care candidează la al doilea mandat în alegerile prezidenţiale prevăzute la 31 martie, şi adversara sa Iulia Timoşenko, de asemenea candidată la preşedinţie, au asistat la ceremonie.

La Moscova, un purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse a denunţat duminică această ceremonie drept un ”spectacol jalnic”.

Head of Ukraine’s new Orthodox Church assumes office
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.