"Anii de Sâmbătă Seară", o poveste personală, inspirată din perioada de studenţie a lui Nae Caranfil, care aduce în prim plan viaţa şi aventurile unor tineri în ultimul deceniu al comunismului în România, va avea premiera la Pro TV sâmbătă, la ora 22.00. "Anii de Sâmbătă Seara" este regizat de Dragoş Buliga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am pornit de la premisa că regimul coercitiv al acelor ani a dezvoltat în rândul tineretului de atunci o formă de revoltă insolită: distracţia ca protest anti-sistem. În absența filmelor, a programelor TV, a muzicii "străine" sau a unor reale perspective profesionale, tinerii acelor ani socializau în spații improprii sau neconvenționale, dar cu o frenezie si o defulare de vitalitate pe care cluburile "de fitze" din ziua de azi nu le cunosc. Spaţiul care adună toate aceste energii este, în propunerea mea, un cămin studențesc. Dar unul special - nu acele "campusuri socialiste" care îngrămădeau, ca într-un stup de albine, mii de politehnişti. E vorba de un spațiu mai redus ca dimensiuni, un imobil de început de secol XX  ce primeste funcția de "Cămin al Facultătilor de Arte din Bucureşti". Aici, studenți la Arte Plastice, Conservator, Litere, Teatru, Film sau Arhitectură, proveniți din diverse regiuni ale țării, îşi desfaşoară o viață privată “la comun” şi visează la cariere strălucite si recunoaştere internațională. Ei sunt “pensionarii”. Pe lângă ei roiesc diverşi bucureşteni, în general colegi de an cu primii, în căutarea unui mod de a-şi petrece sâmbată seara altfel decât stând acasă, claustrați într-un oraş care trage heblul peste tot ce ar putea însemna bună dispoziție", spune Nae Caranfil despre producţie.

"Anii de Sâmbătă Seara" este primul episod dintr-o serie de 12, pe care producătorii îşi propun să le realizeze astfel încât să portretizeze cât mai bine imaginea personală asupra ultimilor 10 ani de comunism din România.

Sâmbătă seara de la 22.00, telespectatorii vor ajunge înapoi în timp, în 1980, alături de Ovidiu, student în anul întâi la Filologie, care este invitat pentru prima dată la un chef în clubul căminului Facultăţilor de Arte. De aici porneşte toată povestea şi aventurile personajelor pentru a satisface o obsesie: cumpărarea primului album Pink Floyd - "The Wall" din România de la un bişniţar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.