Procurorii turci au emis mandate de arestare pentru 103 militari care sunt suspectaţi că ar avea legături cu clericul musulman care locuieşte în SUA, Fethullah Gulen, acuzat că ar fi responsabil de tentativa de lovitură de stat din 2016, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a arestat constant persoane suspectate că ar avea legături cu Gulen de când a avut loc tentativa de lovitură de stat în 2016, în care au murit 250 de persoane. Gulen neagă că ar fi fost implicat.

În ultima operaţiune, în Istanbul şi alte 31 de provincii, poliţia a reţinut până acum 74 de persoane, a informat agenţia Anadolu.

Printre cei 103 suspecţi, toţi soldaţi activi, se află şi colonei şi locotenenţi colonei, precizează agenţia, adăugând că o investigaţie a arătat că ei au comunicat cu Gulen telefonic.

Autorităţile susţin că reţeaua lui Gulen comunică prin telefoane publice.

Aliaţii din Occident au criticat măsurile represive luate de Ankara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.