Albumul postum al lui Johnny Hallyday, "Mon pays c'est l'amour", a fost vândut în 780.177 de exemplare într-o săptămână, o cifră istorică şi un record în Franţa, a anunţat, vineri, casa de discuri Warner Music France, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este cel mai bun start din săptămâna de vânzări din istoria muzicii în Franţa, ultimul record fiind deţinut tot de Hallyday, în 2002, cu 305.634 de albume vândute", a subliniat Thierry Chassagne, patronul Warner, într-un comunicat. 

"Fanii au întâlnire cu acest album excepţional. Resimt o mare mândrie pentru întreaga echipă care a lucrat la această producţie foarte particulară şi emoţionantă", a continuat el. 

La sfârşitul primei sale zile de comercializare, albumul a atins deja vârful de 300.000 de vânzări fizice, şi a devenit disc de diamant (peste 500.000 de exemplare) în trei zile. 

"Fabricanţii de CD-uri nu au mai fost puşi la încercare de mult pentru a răspunde la o asemenea cerere din partea publicului", a comentat Stu Bergen, director general al serviciilor comerciale mondiale de la Warner Music Goup. 

"Mon pays c'est l'amour", al 51-lea album al lui Johnny Hallyday, ar putea deveni cel mai mare succes comercial al cântăreţului, care a decedat în decembrie anul trecut la vârsta de 74 de ani. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.