Cineastul mexican Guillermo del Toro va realiza un musical stop-motion „Pinocchio” pentru Netflix, acesta fiind primul lui proiect după „Shape of Water”, care a primit anul acesta patru premii Oscar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El va scrie, regiza şi produce noua adaptare a romanului scris de Carlo Collodi. Pentru del Toro acesta nu reprezintă primul proiect de animaţie în care este implicat, însă până în prezent rolul său a fost de producător şi consultant pentru „Megamind”, „Puss in Boots”, „Rise of the Guardians” şi „Book of Life”.

„Nicio altă formă de artă nu mi-a influenţat viaţa şi munca mai mult decât animaţia şi niciun personaj din istorie nu are o legătură mai mare cu mine decât Pinocchio”, a transmis cineastul într-un comunicat citat de The Hollywood Reporter. „În povestea noastră, Pinocchio este un suflet inocent cu un tată indiferent care se pierde într-o lume pe care nu o poate înţelege. Porneşte într-o călătorie extraordinară în urma căreia îşi înţelege tatăl şi lumea reală. De când mă ştiu am vrut să fac acest film”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Producţia este programată să înceapă toamna aceasta.

Patrick McHale, care a creat miniseria de animaţie „Over the Garden Wall” şi a scris episoade pentru „Adventure Time”, este coscenarist, iar Mark Gustafson, cunoscut pentru „Fantastic Mr. Fox”, va fi coregizor. 

Guy Davis, care a mai colaborat cu del Toro, va fi designer de producţie, iar păpuşile folosite pentru film vor fi create de compania Mackinnon & Saunders, cunoscută pentru „Corpse Bride”.

Jim Henson Company şi ShadowMachine produc filmul împreună cu Guillermo del Toro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.