Oficiali ai Emiratelor Arabe Unite au anunţat luni că a fost decisă amânarea expunerii în muzeul Luvru din Abu Dhabi a picturii „Salvator Mundi”, atribuită lui Da Vinci şi cumpărată pentru 450 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura, care a fost achiziţionată anul trecut, urma să fie expusă pe 18 septembrie, însă Departamentul de Cultură şi Turism din Abu Dhabi a anunţat luni „amânarea expunerii picturii «Salvator Munci» a lui Leonardo da Vinci” printr-un mesaj publicat pe Twitter, informează AFP.

Mai multe detalii vor fi anunţate curând, a mai fost scris.

„Salvator Mundi”, un portret a lui Isus pictat în 1500, era unul dintre mai puţin de 20 de lucrări atribuite artistului renascentist aflate în colecţii private. Tabloul a fost scos la licitaţie, la casa Christie's, în noiembrie 2017.

Autenticitatea lui a fost stabilită în urmă cu şase ani, după ce mult timp s-a crezut că este o copie realizată de un elev al lui Da Vinci.

Muzeul Luvru din Abu Dhabi a comunicat că pictura a fost achiziţionată de Departamentul de Cultură şi Turism al EAU.

În luna decembrie, New York Times a identificat cumpărătorul lucrării de artă în persoana unui membru al familiei regale saudite, prinţul Badr bin Abdullah.

Mai târziu, The Wall Street Journal a scris că Bin Abdullah a acţionat în numele prinţului moştenitor Mohammed bin Salman. El nu a făcut niciun comentariu în acest sens.

Badr bin Abdullah a fost numit, în luna iunie, la conducerea Ministerului Culturii din regat.

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite sunt aliaţi, angajaţi militar împreună împotriva rebelilor din Yemen, şi diplomatic şi economic, împotriva rivalului din Golf, Qatarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.