Ministerul Sănătăţii spune că toate cazurile de meningită sau meningo-encefalită cu virus West Nile depistate şi înregistrate în România sunt unele sporadice, iar în momentul de faţă nu există riscul unei epidemii. Începând din 2 mai şi până în prezent au fost înregistrate cinci cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile, fără a exista vreun deces.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul supravegherii, în 2 mai, şi până în prezent au fost înregistrate cinci cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile - două în Dolj şi câte un caz în Iaşi, Brăila şi Olt, fără a se înregistra vreun deces.

Ministerul Sănătăţii spune că aceste cazuri sunt sporadice şi nu există riscul unei epidemii şi recomandă autorităţilor locale să ia măsuri de dezinsecţie în localităţi, cât mai curând posibil, pentru a preveni răspândirea.

Conform sursei citate, 80% din persoanele infectate nu au simptome. Semnale acestei boli sunt febră şi durere de cap intensă, iar în cazurile severe apar şi simptome neurologice: rigiditate a gâtului, vărsături, erupţii cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei mai multe măsuri de protecţie: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; evitarea zonelor cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.); utilizarea substanţelor chimice repelente de ţanţari; asigurarea măsurilor de desecare a bălţirilor de apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi a gunoiului menajer.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.