Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe James Comey, fostul şef al FBI, despre care a spus că a minţit în faţa Congresului şi a numit cartea sa „o autobiografie a minciunilor”, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„De ce a minţit în faţa Congresului (închisoare)? Cum de a dezvăluit informaţii clasificate (închisoare)?”, a susţinut Trump.

El a criticat, de asemenea, viitoarea autobiografie a lui Comey, afirmând că este o „o carte cu recenzii foarte proaste” care „ridică multe semne de întrebare”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Comentariile lui Trump vin înaintea unui interviu al lui Comey de la ABC News care va fi difuzat duminică seară ca parte a campaniei de promovare a cărţii sale.

În cartea sa, Comey susţine că interacţiunile sale cu Trump de pe vremea când era şeful FBI i-au adus aminte de „momente anterioare din cariera de procuror împotriva mafiei". "Cercul tăcerii. Şeful în control complet. Jurămintele de loialitate. Viziunea de noi versus ei”, a explicat Comey.

În cadrul interviului de la ABC News care va fi difuzat complet duminică seară, Comey vorbeşte despre cum a gestionat ancheta FBI privind felul în care Hillary Clinton a folosit o adresă privată de  e-mail pe vremea când era Secretar de Stat.

El precizează că presupunerea că Hillary Clinton va câştiga alegerile din 2016 a fost un factor important în decizia de a declanşa ancheta.

Trump a numit decizia ca fiind „stupidă” într-o serie de postări pe Twitter de duminică în care se referă la Comey ca fiind „alunecos” şi un „gunoi”.

Trump a afirmat de asemenea că fostul şef al FBI „nu este deştept” şi „va rămâne în istorie ca cel mai slab director FBI din istorie – de departe!”. Conform preşedintelui, cartea acestuia îi serveşte propriile interese şi este „falsă”.

Preşedintele susţine că „nu i-a cerut niciodată să-i fie loial” lui Comey şi că abia îl cunoştea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.