Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, luni, că premierul Viorica Dăncilă nu a discriminat atunci când i-a comparat pe europarlamentari cu autiştii, votul fiind 7-1, singurul vot împotrivă aparţinându-i preşedintelui CNCD, Csaba Asztalos. De altfel, el a scris, pe Facebook, că nu este mândru "deloc" de această decizie a CNCD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Asztalos Csaba: Nu sunt mândru deloc de decizia de astăzi a CNCD privind declaraţiile Vioricăi Dăncilă
Colegiul CNCD a decis că declaraţia "se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare". Nici lipsa intervenţiei moderatorului emisiunii nu constituie discriminare.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
 
Audierile de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe tema declaraţiilor Vioricăi Dăncilă, care i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE în ciuda faptului că stiu adevărul", s-au desfăşurat, în 20 februarie, în lipsa acesteia şi urmau să fie continuate săptămâna aceasta, marţi, la cererea lui Mihai Gâdea, în emisiunea căruia premierul a făcut acele afirmaţii.
 
"Audierile de astăzi s-au încheiat, doamna premier nu a participat. Vor continua săptămâna viitoare, marţi, 27 februarie, după ce Mihai Gâdea a făcut o solicitare de acordare a unui nou termen", a declarat atunci pentru News.ro preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.
 
Premierul Viorica Dăncilă a susţinut în urmă cu două săptămâni, la Antena 3, că vrea să aibă o abordare transparentă cu liderii europeni şi că Monica Macovei a făcut mult rău României prin atitudinea ei şi prin faptul că "şi-a pârât propria ţară" în Parlamentul European, cerând, referitor la legile Justiţiei, să fie judecată de alte 27 de ţări. Premierul i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul".

Preşedintele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa, Ana Dragu, a criticat, într-o postare pe Facebook, afirmaţia premierului Viorica Dăncilă, afirmând că postarea sa poate fi considerată o sesizare către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru a lua măsurile impuse de lege într-un astfel de caz. 

A doua zi, premierul Viorica Dăncilă şi-a cerut scuze, prin intermediul unui comunicat de presă, pentru declaraţia pe care a făcut-o, iar în aceeaşi zi CNCD a anunţat că va organiza în 20 februarie audierea acesteia. CNCD preciza că în această speţă va fi citat şi moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.