Doisprezece poliţişti din oraşul tulcean Babadag, de la rutieră şi ordine publică, au primit camere video pe care le vor folosi în executarea serviciului, acestea fiind amplasate pe uniformă şi fiind vizibile pentru persoanele cu care intră în contact. Echipamentul folosit de poliţişti este de aproximativ 100.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, începând din această lună, 12 poliţişti de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Babadag au fost echipaţi cu camere video pe care să le folosească în timpul serviciului.

“Activitatea face parte dintr-un proiect pilot, care îşi propune menţinerea ordinii şi liniştii publice la nivelul comunităţii, activitate finanţată printr-un proiect elveţian care viza promovarea conceptului poliţiei de proximitate în unele comunităţi din judeţul Tulcea. Echipamentul folosit de poliţişti însemnând camerele video, calculatoare, sever, sistem de stocare este în valoare de peste 98.000 lei”, se arată în comunicat.

Camera este amplasată pe uniforma de serviciu a poliţiştilor, fiind vizibilă pentru persoanele cu care aceştia intră în contact.
Sursa citată a menţionat că prin acest proiect se urmăreşte îmbunătăţirea comunicării dintre poliţie şi comunitate, eliminarea situaţiilor în care poliţistul are o atitudine greşită faţă de cetăţean, creşterea calităţii serviciului poliţienesc, dar şi protejarea poliţistului în situaţiile în care este agresat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.