Procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziţii în judeţele Galaţi, Arad, Iaşi şi Suceava la persoane suspectate că au furat pesticide şi seminţe din Franţa, în valoare de un milion de euro. La percheziţii au fost descoperite seminţe şi pesticide, în valoare a aproape o jumătate de milion de euro, dar şi peste 14.000 de rulmenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii  DIICOT Structura Centrală, în colaborare cu Jandarmeria Naţională Franceză, au derulat o acţiune vizând destructurarea unei grupări infracţionale de criminalitate itinerantă, ai cărei membri sunt cercetaţi pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat şi tăinuire.

În perioada iunie 2016 – iulie 2017,  membrii grupului au săvârşit zece furturi pe teritoriul Franţei, în regiunea Alsace, de unde au furat pesticide şi seminţe, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.000.000 de euro.

Acţiunea a constat în efectuarea, pe teritoriul României, a 12 percheziţii domiciliare (9 în judeţul Galaţi, una în judeţul Arad, una în judeţul Iaşi şi una în judeţul Suceava), punerea în executare a 7 mandate de aducere şi audierea a 7 dintre membrii grupării.

La percheziţii, anchetatorii au descoperit pesticide în valoare de 258.580 de euro, sustrase din localităţile Obersaasheim şi Saint Sauveur Marville; peste 5 tone de seminţe de rapiţă în valoare de aproximativ 243.000 de euro, sustrase din localităţile Mons en Pevele şi La Chapelle D´Armentieres, precum şi 14.000 de rulmenţi.

Persoanele vizate au fost reţinute în baza unor mandate europene de arestare, urmând a fi pentru prezentate curţilor de apel, în vederea arestării preventive.

Ulterior, suspecţii vor fi prezentaţi instanţelor, în scopul predării lor autorităţilor franceze, respectiv Tribunalul de Mare Instanţă din Colmar.
În aceeaşi cauză, pe teritoriul Germaniei şi Belgiei au mai fost reţinuţi doi dintre membrii grupului.

   

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.