Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 8 - 19 mai 2018, potrivit organizatorilor, care anunţă mutarea galei de premiere cu o zi mai devreme decât în anii precedenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gala de deschidere va avea loc cu o zi mai devreme decât de obicei - marţi, 8 mai, iar cea de premiere, sâmbătă, 19 mai.

„După ediţia aniversară din 2017, festivalul începe o nouă perioadă în istoria lui”, a transmis Pierre Lescure într-un comunicat. „Intenţionăm să reînnoim principiile pentru organizaţia noastră pe cât posibil, în timp ce solicităm cinematografiei timpurilor noastre să fie prezentă prin transformările ei”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Organizatorii au mai precizat că noul program le va permite să echilibreze cele două săptămâni ale evenimentului şi „să aducem o nouă energie”.

„Începând într-o marţi ne va permite să ţinem o gală suplimentară înaintea primului weekend al festivalului şi să organizăm avanpremiere ale filmului dedeschidere pe teritoriul Franţei”.

Premiile, spun organizatorii, vor fi anunţate cu o zi mai devreme, sâmbătă seară, fapt care va contribui la o „expunere mai bună a filmului de închidere”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.