Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în 22 noiembrie, la Ploieşti, la o dezbatere cu tema ”Oraşele României la o sută de ani de la Marea Unire. Un viitor SMART pentru Ploieşti”, organizată de autorităţile locale, a anunţat, marţi, Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al şefului statului, spunând că debaterea este considerată un prilej de analiză cu privire la locul în care se află România în acest moment şi la stadiul de dezvoltare a comunităţilor româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a spus că vineri, 17 noiembrie, Iohannis va participa la summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice în Uniunea Europeană, care va avea loc în Suedia. Summitul va reuni şefi de stat şi de guvern din statele Uniunii Europene şi va avea o sesiune plenară introductivă, apoi trei sesiuni desfăşurate în paralel: Accesul pe piaţa forţei de muncă, Situaţia pieţei forţei de muncă şi Tranziţia dintre locurile de muncă pe piaţa muncii. Klaus Iohannis va avea o intervenţie cu tema ”Accesul pe piaţa forţei de muncă”. Totodată, va avea loc o reuniune informală a liderilor UE, dedicată acţiunilor viitoare ale Uniunii în zona tematicilor culturale şi de educaţie. 

De asemenea, miercuri, 22 noiembrie, Klaus Iohannis va participa, la Ploieşti, la o dezbatere intitulată ”Oraşele României la o sută de ani de la Marea Unire. Un viitor SMART pentru Ploieşti”, organizată de Primăria Ploieşti în colaborare cu Universitatea de Petrol şi Gaze.

”Dezbaterea are loc în contextul în care ne apropiem de intrarea în anul Centenarului Marii Uniri, un prilej important în care se poate trage linie, se poate face o analiză în legătură cu locul în care se află România în acest moment, în ce stadiu de dezvoltare sunt comunităţile României, dar şi un prilej important pentru aleşi să îşi informeze cetăţenii în legătură cu perspectivele pe care le au în vedere, privind dezvoltarea zonelor rurale şi urbane în perioada următoare”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Un alt eveniment din agenda preşedintelui este participarea, vineri, 24 noiembrie, la Bruxelles, la al cincilea summit al parteneriatului estic, sub egida preşedinţiei estone a CE, ”un moment relevant în conturarea perspectivelor de evoluţie a relaţiilor dintre UE şi ţările din vecinătatea estică, într-un context internaţional complex”. Summitul va urmări să confirme progresele acţiunilor care au fost stabilite la summitul anterior, la Riga, în 2015, când s-au luat în discuţie următoarele tematici: capacitate administrativă şi bună guvernare, oportunităţi de piaţă, interconectări şi schimbări climatice, mobilitate şi contacte interumane. Cu această ocazie, va fi semnat un nou cadru juridic privind cooperarea dintre Armenia şi UE.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.