Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ninel Cercel, reţinut de procurorii DNA sub acuzaţia de şantaj, a fost demis printr-o decizie a premierului Mihai Tudose.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia de eliberare din funcţie a secretarului de stat Ninel Cercel a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial.

Secretarul de stat va fi dus la Tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ninel Cercel fusese numit în funcţie în luna august. Anterior, a deţinut funcţia de director al Regionalei Craiova a CFR Călători.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ninel Cercel a fost reţinut de procurorii DNA, sub acuzaţia de şantaj, în cazul trenului cu azotat de amoniu la care s-a produs un incendiu, în 1 noiembrie, în Gara Comarnic.

În contextul acestui incident, începând din 1 noiembrie secretarul de stat Ninel Cercel i-a solicitat imperativ, direct sau prin intermediari, directorului Centrului Zonal Marfă Braşov să demisioneze pentru că în caz contrar va fi demis, chiar dacă incidentul nu s-a produs pe raza sa teritorială de responsabilitate.

"Varianta oferită de inculpat părţii vătămate în schimbul demisiei a fost că va fi absolvit de orice răspundere disciplinară, va avea în continuare un post de consilier pe care inculpatul îl va înfiinţa special şi la Braşov, promiţându-i totodată că ulterior, în cadrul reorganizării CFR Marfă, îl va susţine în faţa ministrului pentru a fi numit şef de regională. Partea vătămată nu a acceptat condiţiile inculpatului, astfel încât mijloacele de constrângere folosite de inculpat au fost ameninţarea cu controale în urma cărora va fi demis", arată DNA.

Potrivit anchetatorilor, în 3 noiembrie secretarul de stat a trimis la Braşov două echipe de control, iar în aceeaşi zi directorul respectiv a fost notificat că în 6 noiembrie este convocat la Bucureşti întrucât este cercetat disciplinar.

"Scopul urmărit de inculpat prin acţiunile îndreptate împotriva părţii vătămate pentru a-l îndepărta din funcţia de manager al CZM Braşov l-a constituit obţinerea unui folos patrimonial de către societăţi private de transport care să beneficieze, în detrimentul CFR Marfă, de contractul avut de această societate cu Azomureş. Aceasta, deoarece persoana vătămată s-a opus constant ca alte societăţi private să preia activităţi din contractul CFR Marfă, în detrimentul acestei societăţi", mai spune DNA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.