Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan susţine că, prin proiectele privind justiţia promovate în regim de urgenţă, practic, ”cu o sfidare fără seamăn”, coaliţia PSD-ALDE ”îşi rezolvă problemele penale prin Parlamentul României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”După un comportament noaptea ca hoţii au trecut la un comportament ziua ca prefăcuţii. Alianţa PSD-ALDE s-a prefăcut că poartă dezbaterea pentru legile justiţiei, că intenţionează să obţină avizul Comisiei Europene. Din nefericire, astăzi, în procedură de urgenţă au demonstrat că doresc să obţină votul în Parlament, constatând cu neplăcută surprindere că termenele de dezbatere în Parlament pe legile justiţiei se suprapun cu termenele din dosarele inculpaţilor Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat Raluca Turcan.
 
Ea susţine că este inadmisibil ca nişte legi atât de sensibile care vizează un întreg sistem care se constituie într-o putere a statului român, în echilibru cu alte puteri ale statului, să fie trecute ”pe repede înainte doar pentru că rezolvă probleme murdare pe care le au liderii partidelor aflate la guvernare”.
 
”PNL nu va susţine legile justiţiei atât timp cât există patru elemente care din punctul nostru politizează un întreg sistem şi anume: subordonarea inspecţiei judiciare Ministerului Justiţiei, numirea procurorilor şefi de către Ministerul Justiţiei, instituirea unui departament de anchetă special al judecătorilor şi posibilitatea de intervenţie în dosarele pe care le fac procurorii pe motivaţii de temeinicie din partea superiorilor ierarhici”, susţine Raluca Turcan.
 
În opinia prim-vicepreşedintelui PNL, ”este sfidător modul în care cei din alianţa PSD-ALDE au înţeles să trateze un subiect atât de sensibil”.
 
”Cu o sfidare fără seamăn practic îşi rezolvă probelemele penale prin Parlamentul României. Propunerea pe care intenţionează să meargă alianţa PSD-ALDE este să reorganizeze complet inspecţia judiciară printr-un act normativ elaborat de către Ministerul Justiţiei, votat de către alianţa PSD-ALDE în Parlament pe o structură propusă de alianţa nocivă PSD-ALDE”, a mai declarat Turcan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.