Emmanuel Macron a depus plângere în care îl acuză de ”hărţuire şi tentativă de atingere a vieţii private” pe un fotograf de presă care îl urmărea în locul unde îşi petrece concediul, a anunţat marţi Palatul Elysée, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului se află în prezent în concediu la Marsilia, împreună cu soţia sa Brigitte.

”Din când în când, el iese (...), iar acest fotograf l-a urmărit în mai multe rnduri cu motocicleta. Securitatea lui i-a cerut în mai multe rânduri să nu o mai facă, el a continuat, uneori în pofida riscurilor şi pericolului”, anunţă serviciul de comunicare al Elysée.

”Duminică, el a intrat pe o proprietate privată, ceea ce a condus la depunerea unei plângeri” de ”hărţuire şi tentativă de atingere a vieţii private”, precizează preşedinţia, confirmând astfel o informaţie dezvăluită de revista VSD (”Vendredi-samedi-dimanche”).

Plângerea a fost depusă ”în numele preşedintelui”, subliniază Elysée.

Potrivit VSD, fotograful a fost reţinut timp de aproximativ şase ore în arest preventiv, duminică, într-un comisariat de la Marsilia.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, el se afla la intrarea Parcului Talabot atunci când a fost arestat şi a fost eliberat în urma controalelor obişnuite.

Elysée a dezminţit, în schimb, orice presiune asupra unor echipe de televiziune care s-au postat în faţa casei pe care o ocupă cuplul Macron.

”Nu este deloc modul în care lucrăm noi”, a subliniat preşedinţia franceză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.