Suspectul care a înjunghiat un poliţist pe aeroportul Flint, Michigan, este un canadian în vârstă de 50 de ani, Amor Ftouhi, care a fost inculpat pentru comiterea unui act de violenţă pe un aeroport internaţional, a declarat agentul FBI David Gellios, însărcinat cu ancheta, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ftouhi a intrat legal în Statele Unite, pe la punctul de trecere a frontierei Lake Champlain, din New York, pe 16 iunie.El s-a îndreptat spre aeroportul internaţional Bishop, unde a ajuns miercuri.

“A petrecut puţin timp la baie, a lăsat ambele genţi şi a ieşit, a scos un cuţit şi a strigat ’Allahu Akbar’ şi l-a înjunghiat pe locotenentul (Jeff – n.r.) Neville în gât”, a spus Gelios.

După atac, Ftouhi a continuat să strige „Allah” de mai multe ori, potrivit documentelor depuse în instanţă. „Aţi ucis oameni în Siria, Irak şi Afganistan şi veţi muri cu toţii”, ar mai fi spus teroristul, potrivit plângerii penale.

Poliţistul rănit se află în stare stabilă şi este în afara oricărui pericol.

Un ofiţer şi un angajat de la serviciile de mentenanţă au reuşit să îl imobilizeze pe Ftouhi, care a întrebat de ce nu a fost ucis. Angajatul a fost rănit uşor, au anunţat autorităţile.

Aeroportul a fost evacuat pentru scurt timp, dar şi-a reluat activitatea.

Primele date din anchetă sugerează că Ftouhi a acţionat singur. „

Locuinţa din Montreal a suspectului a fost percheziţionată. Proprietarul clădirii unde se află apartamentul a declarat că bărbatul s-a mutat împreună cu soţia şi copiii săi în urmă cu cinci ani. „Este un om bun, foarte tăcut. Nu am avut niciodată probleme cu el”, a povestiti proprietarul.

Ftouhi a călătorit de mai multe ori între Statele Unite şi Canada, au mai descoperit anchetatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.