Deputatul ALDE Varujan Vosganian a acuzat că partidele de opoziţie într-o stare de ”imponderabilitate morală”, în care judecă un principiu nu dacă este bun sau rău, ci dacă le aduce sau nu foloase, referindu-se la susţinerea pe care acestea ar fi oferit-o guvernului Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Varujan Vosganian a ţinut să răspundă celor care au atras atenţia că este bizar ca o coaliţie aflată la guvernare să dărâme propriul guvern. ”Acei oameni nu a spus că e la fel de bizar că opoziţia nu votează o moţiune de cenzură îndreptată împotriva Guvernului”, a subliniat deputatul ALDE.

El i-a acuzat că liberalii îl susţin pe premierul Grindeanu, fără a lua în calcul considerentele de ordin moral. ”Noi trăim într-o stare de imponderabilitate morală care spune că un principiu nu se judecă dacă e bun sau rău, ci dacă ne foloseşte sau nu. Plutarh, în «Vieţi paralele» scrie că Cezar ar fi spus «iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători» La noi se schimbă: urăsc trădarea, dar iubesc pe trădători atunci când aduc foloase”, a declarat Vosganian.

Deputatul ALDE l-a acuzat pe premierul Sorin Grindeanu că nu a reuşit să impună un ritm suficient de alert guvernării.

”La Guvern decide primul-ministru, el este cel care dă agenda publică, cel care dă ritmul guvernării. Primul-ministru a fost absent la Legea salarizării, a fost absent la tematica privind reforma justiţiei, complet absent în ce priveşte crearea mecanismelor pentru stimularea investiţiilor. Când în locul primului-ministru vorbesc miniştrii, când la iniţiatvele guvernamentale, noi, Parlamentul trebuie să suplinim prezenţa Guvernului, atunci înseamnă că în mecanismul de funcţionare a Guvernului este o maladie care are nevoie de un tratament”, a mai spus Vosganian.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.