Autorităţile pakistaneze au crescut bilanţul la cinci morţi şi peste cincisprezece răniţi, după ce trei atacatori sinucigaşi au încercat să intre într-un tribunal din regiunea Tangi, situată în Charsadda, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Martorii susţin că au auzit mai multe explozii urmate de focuri de armă în apropierea tribunalului, care era înconjurat de forţe de securitate în momentul atentatului terorist.

De asemenea, talibanii pakistanezi din gruparea Jamaat-ur-Ahrar au revendicat deja atentatul din Charsadda.

Potrivit primelor informaţii, cei trei atacatori sinucigaşi au aruncat grenade şi au deschis focul spre forţele de securitate în timp ce încercau să intre în incinta instanţei.

Un jihadist a reuşit să-şi detoneze centura cu explozibili, în vreme ce ceilalţi doi au fost ucişi de către forţele de securitate pakistaneze.

Printre morţi se numără cel puţin un avocat, iar martorii au vorbit despre mulţi morţi întinşi pe caldarâm.

”Am scăpat prin cantină şi m-am urcat pe un zid pentru a-mi salva viaţa. Dar erau mulţi oameni morţi şi răniţi în jur”, a declarat localnicul Mohammad Shah Baz.

Pakistan a fost lovit în ultima săptămână de un val de atentate sinucigaşe, care au lăsat în urmă peste 100 de morţi şi sute de răniţi.

În răspuns, militarii pakistanezi au ucis până la 100 de militanţi jihadişti într-o serie de operaţiuni de securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.