Ministrul Economiei, Luis Felipe Cespedes, şi-a cerut scuze miercuri după-amiază pentru reacţia pe care a avut-o după ce a primit cadou o păpuşă gonflabilă la o cină dedicată producătorilor şi exportatorilor Chile. Cespedes zâmbea larg în mai multe fotografii, în care a fost surprins cu păpuşa gonflabilă în braţe, primită de la directorul Asociaţiei pentru Producători şi Exportatori, Roberto Fantuzzi, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demnitarul chilian s-a apărat, susţinând că a fost luat prin surprindere de darul primit.

Fantuzzi i-a înmânat păpuşa gonflabilă la o cină anuală organizată de Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor din Chile.

De asemenea, păpuşa dezbrăcată avea un semn peste gură, pe care scria ”pentru a stimula economia”.

Directorul Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor este cunoscut pentru cadourile ”haioase” pe care le înmânează invitaţilor săi, însă niciunul nu a reuşit să stârnească aceeaşi controversă ca ministrul Economiei. Senatorul Alejandro Guiller a primit un căluşel de lemn, pentru a-i prinde din urmă pe ceilalţi candidaţi din alegerile prezidenţiale.

Mulţi chilieni au condamnat pe reţelele sociale reacţia ministrului de Economie.

Preşedinta Michelle Bachelet a declarat că asemenea incidente nu pot fi tolerate, iar jurnaliştii chilieni au susţinut că darul primit de ministru demostrează cât de misogini sunt bărbaţii din Chile.

Fantuzzi şi-a cerut de asemena scuze, precizând că nu a intenţionat să sugereze o formă de violenţă împotriva femeilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.