Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, că în următoarea perioadă social-democraţii vor depune mai multe moţiuni simple împotriva unor miniştri ai cabinetului Cioloş, dar nu şi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, pentru că ”preşedintele o să vină din nou să îl propună pe Cioloş şi o să-l menţină pe Cioloş în continuare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este clar că am spus de cuplul Iohannis – Cioloş că fac un cuplu minunat pentru că ei gândesc la fel şi se comportă la fel. Sunt deja două moţiuni simple împotriva unor miniştri din actualulul Guvern care au fost votate de Parlament. În total dispreţ faţă de Parlament, miniştrii au rămas acolo în funcţie. O moţiune de cenzură care ar fi votată nici nu ar fi luată în seamă de Iohannis şi atunci de ce să mai facem demersul ăsta. Probabil că o să mai venim cu moţiuni simple şi în perioada următoare împotriva unor miniştri pentru a încerca să aducem în atenţa opiniei publice şi alte grozăvii din această guvernare care se întâmplă chiar acum”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.

El a spus că moţiunile simple vor fi îndreptate către miniştrii Sănătăţii, Mediului, Culturii şi Economiei.

”De exemplu Ministerul Mediului poate dă în Parlament nişte explicaţii despre acuzaţii foarte grave care au ieşit în spaţiul public, legături foarte periculoase şi mai mult decât incorecte cu nişte grupuri de interese care nu sunt aceleaşi cu interesele României în ceea ce priveşte pădurile din România. Poate ar trebui Comisia de cultură din Senat sau Camera deputaţilor să înceapă rapid o anchetă cu cazul deja celebru: Cuminţenia Pământului. Este complet netransparent ce s-a întâmplat acolo şi din ce în ce mai mulşi spun că acolo s-au întâmplat lucruri ilegale. Poate Comisia de industrii începe o anchetă şi îi cheamă pe cei de Ministerul Economiei pentru că am înţeles că domnul secretar de stat Costescu s-a ocupat de organizarea târgului de la Paris unde a fost o bătaie de joc la adresa oamenilor de afaceri români. Poate e chemat domnul de la Sănătate să ne explice cum e cu medicamentele, de ce trebuie să plătească românii un preţ mai mare la medicamente. Astea sunt acţiuni pe care o să le facem în perioada următoare”, a arătat liderul PSD.

Totodată, Dragnea a spus că o moţiune de cenzură împotriva Guvernului ar fi doar "un exerciţiu de imagine" de care nu este interesat, acesta fiind unicul rezultat pe care l-ar obţine pentru că preşedintele Klaus Iohannis l-ar propune premier tot pe Dacian Cioloş.

”O moţiune de cenzură care chiar dacă trece ea va fi neluată în seamă de preşedinte în condiţiile în care vedem ce spune preşedintele în ultima perioadă, un dispreţ total faţă de democraţie. Preşedintele o să vină din nou să ni-l propună pe Cioloş şi o să-l menţină pe Cioloş în continuare aşa cum a făcut predecesorul lui, Traian Băsescu şi atunci n-ar fi decât un exerciţiu de imagine care nu ne interesează”, a arătat Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.