Premierul Dacian Cioloş a luat act, joi, de demisia lui Petre Tobă din funcţia de ministru de Interne, după ce el a oficialul a transmis o declaraţie prin care anunţa că părăseşte Guvernul pentru a evita un "scandal public", au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit surselor citate, premierul Dacian Cioloş a acceptat demisia lui Petre Tobă, după ce ministrul a transmis o declaraţie de presă prin care anunţa că părăseşte Executivul.

Anterior, premierul a declarat, comentând cererea DNA de începere a urmăririi penale a ministrului Petre Tobă, că, în aceste condiţii, cea mai bună decizie este demisia, în caz contrar urmând să îl demită.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Nu comentez, pentru că nu ştiu exact despre ce este vorba. Un lucru este clar: indiferent despre cine ar fi vorba, cineva care are semnatură mea pentru a fi numit în aceste condiţii trebuie să îşi dea demisia sau o să ii cer eu să plece. Nu înseamnă că respectiva persoană este vinovată, justiţia va decide, dar e vorba în primul rând de moralitate", a afirmat premierului Cioloş.

El a precizat că va avea o discuţie cu Petre Tobă şi va vedea care va fi decizia lui. "În aceste condiţii cred că e cel mai bine pentru Guvern (să plece din funcţie - n.r.)", a completat prim-ministrul.

Procurorul şef al DNA a transmis procurorului general solicitarea de începere a urmăririi penale a ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, pentru favorizarea făptuitorului, infracţiune săvârşită în perioada mandatului de ministru al acestuia, anunţă DNA. Procurorii spun că Petre Tobă a refuzat declanşarea procedurii de declasificare parţială a unor documente solicitate de anchetatori în dosarul DIPI.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Kovesi, i-a solicitat procurorului general, Augustin Lazăr, să-i ceară preşedintelui României încuviinţarea urmării penale a ministrului de Interne, Petre Tobă, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul privind deturnările de fonduri din bugetul DIPI.

Procurorii DNA îl acuză pe ministrul de Interne că a refuzat, în mod discreţionar, declanşarea procedurii de declasificare parţială a unor documente care ar fi dovedit deturnările de fonduri din bugetul DIPI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.