Bilanţul violentului cutremur din Ecuador a crescut la 238 de morţi, a anunţat duminică Guvernul de la Quito, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul bilanţ a fost anunţat duminică după-amiaza într-un comunicat oficial.

Vicepreşedintele Jorge Glas anunţa anterior un bilanţ de 235 de morţi şi peste 1.500 de răniţi, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc sâmbătă seara, la ora locală 18.58 (duminică, 02.58, ora României) în apropiere de Muisne, un oraş de pe coasta de nord a acestei îări din America Latină.

Glas sublinia, în această conferinţă de presă, că nu există un risc de tsunami, într-o încercare de a pune capăt unor zvonuri vehiculate de ecuadorieni care se tem de această eventualitate, în contextul în care ţara a fost zguduită de peste 135 de replici seismice.

Preşedintele Correa anunţa, anterior, pe Twitter, un bilanţ de 233 de morţi.

Guvernul urma să raporteze că sute de clădiri au fost distruse.

Drumuri importante rămâneau închise, duminică, în zonele cel mai puternic afectate de seism.

Pe de altă parte, Guvernul canadian a anunţat că doi cetăţeni canadieni se află printre victimele cutremurului din Ecuador.

Ministerul canadian de Externe s-a declarat, într-un comunicat, "profund întristat de pierderea tragică de vieţi" în acest seism.

Ministrul canadian de Externe Stephane Dion a anunţat că doi canadieni se află între victime şi a transmis condoleanţe familiilor acestora.

Numele celor doi canadieni nu au fost făcute publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.