Una dintre veştile bune ale primului trimestru din 2021, pentru locuitorii judeţului Iaşi, este alegerea unui responsabil pentru implementarea proiectelor de extindere şi înfiinţare a reţelelor de gaze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua persoană dedicată proiectelor de infrastructură gaze va ţine permanent legătura cu primăriile din judeţ pentru implementarea proiectelor în vederea extinderii şi înfiinţării reţelelor de gaze. Se preconizează o creştere a calităţii nivelului de trai al locuitorilor ieşeni, modernizarea şi dezvoltarea comunităţii.

Vestea bună, a venit dintr-o postare recentă, de pe pagina personală de Facebook a Secretarului de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Lucian Petrică Rusu, care şi-a exprimat mulţumirea cu privire la decizia Consiliului Judeţean de a desemna o persoană dedicată proiectelor de gaze din Iaşi: “Vestea desemnării unui responsabil din partea Consiliului Judeţean care să ţină permanent legătura cu primăriile din judeţ pentru implementarea proiectelor de extindere şi înfiinţare a reţelelor de gaz, nu poate decât să mă bucure”.

Printre beneficiile aduse de extinderea reţelelor de gaz în judeţul Iaşi se enumără stimularea mediului de afaceri, creşterea competitivităţii agenţilor economici, calitatea serviciilor publice şi dezvoltarea de noi locuri de muncă.

Planuri pentru proiectele de infrastructură ce vor fi dezvoltate în judeţul Iaşi 

Noi reţele de distribuţie şi transport al gazelor naturale vor fi înfiinţate în Iaşi. Consiliul Judeţean Iaşi şi Societatea de Transport Gaze Naturale “Transgaz” împreună cu primăriile din judeţ vor contribui la dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale.

Unul dintre deziderate, este acela de a dezvolta infrastructura de gaz de pe întreg teritoriul judeţului, astfel încât toate localităţile din Iaşi să aibă acces la reţeaua de gaze.

În luna februarie, a avut loc o întâlnire organizată de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, cu primarii judeţului şi echipele acestora de consultanţi şi proiectanţi, care a avut în vedere proiectul de dezvoltare a reţelei de distribuţie a gazelor naturale din localităţi.

S-a stabilit crearea unui grup de lucru la nivelul ACOR (Asociaţia Comunelor din România) format din primari, consultanţi şi proiectanţi, cu rolul de a pune bazele unui model de bună practică pentru toate primăriile ce vor elabora şi depune proiecte de racordare la reţeaua de gaze.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că îşi doreşte o bună colaborare cu UAT-urile judeţului, astfel încât să fie depuse un număr cât mai mare de proiecte care să fie finanţate prin apelul POIM, care urmează să se deschidă.

“În urma acestei colaborări, marele câştigător va fi judeţul nostru, pentru că vom reuşi să asigurăm accesul ieşenilor la reţeaua de gaze naturale şi să îmbunătăţim semnificativ nivelul de calitate a vieţii acestora”, a afirmat Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

Dezvoltarea judeţului Iaşi prin proiecte strategice

Implementarea de noi proiecte privind infrastructura de gaze naturale a judeţului Iaşi, va sprijini dezvoltarea judeţului într-un ritm constant, dinamic şi va genera plusvaloare comunităţii pe termen lung.

Mai mult de atât, prin obţinerea finanţării de 16 milioane de lei din partea Guvernului, judeţul Iaşi prevede operaţionalizarea a cel puţin trei parcuri industriale până în 2024. O altă veste bună este aprobarea scenariului 2 din Master Planul Integrat privind dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi, ce are în vedere construirea de facilităţi suplimentare şi creşterea capacităţii de procesare a terminalelor existente şi extinderea terminalelor de pasageri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.