Marquardt România, membră a Grupului Marquardt - companie germană producătoare de mecatronică de vârf -, va deschide primul său birou din Regiunea de Nord-Est a ţării în ansamblul mixt Palas Iaşi. Compania a optat pentru închirierea unor spaţii de birouri în clădirea United Business Center 3 (UBC 3), consolidând, astfel, extinderea Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Marquardt în această zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul Marquardt, companie fondată în 1925 şi aflată în proprietate de familie, este unul din producătorii mondiali de vârf de mecatronică inovativă. Produsele Marquardt, care includ panouri de operare, schimbătoare de viteză shift by wire, sisteme de acces în vehicule, de autorizare a şoferului şi sisteme inteligente de management al bateriilor pentru automobilele electrice, sunt folosite de numeroase companii de top din industria automobilului. Grupul mai produce şi sisteme de comutare folosite în aparatura electrocasnică, în aplicaţii industriale şi în maşinile-unelte de mare putere.

Filiala Marquardt România a fost înfiinţată în 2005, la Sibiu, unde se bazează pe munca susţinută şi talentul a 2.400 de angajaţi. Marquardt Sibiu îşi derulează activitatea de creare şi proiectare în Centrul Research & Development, care activează în compartimentele Software Development, Software Testing, Mechanical Design, PCB Design şi Product Technical Testing.

Centrul R&D a devenit un hub de expertiză în domeniul Human-Machine Interface, ceea ce a condus la o extindere a acestuia, precizează managerul general al Marquardt România, Mourad Halilou: „O componentă importantă a creşterii Centrului R&D este extinderea acestuia în Regiunea Nord-Est, unde strategia noastră a prevăzut deschiderea spaţiilor de birouri în Iaşi. Aici avem deja un prim nucleu de angajaţi care lucrează full-time în regim online, specialişti în Software Development, şi urmează să dezvoltăm componenta din Iaşi, angajând peste 50 de experţi în programare embedded”.

Compania angajează în Iaşi şi în regiunea învecinată un mare număr de experţi în dezvoltarea software în limbajul C Embedded, care vor lucra în sistem hibrid şi vor avea la dispoziţie birourile din UBC 3 în sistem de co-working space.

Despre United Business Center

Reţeaua naţională de birouri premium United Business Center, dezvoltată de grupul IULIUS, include 14 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 182.000 mp, aflate în proiectele de regenerare urbană din Iaşi (7 clădiri - 75.600 mp), Timişoara (4 clădiri - 80.000 mp) şi Cluj-Napoca (3 clădiri -26.200 mp). Pentru că sunt proiectate, construite şi operate cu grijă faţă de mediu şi faţă de oameni, toate clădirile sunt certificate sau în curs de certificare conform standardului internaţional de sustenabilitate LEED, dezvoltat de U.S. Green Building Council.

În Iaşi, comunitatea de business din ansamblul Palas a crescut continuu, atrasă fiind de forţa de muncă tânără şi talentată generată de centrul universitar şi de infrastructura office modernă realizată de IULIUS. Interesul mediului de business faţă de proiectele grupului au stat la baza dezvoltării, în vecinătatea ansamblului mixed-use Palas, a noului proiect Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri clasa A din ţară, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 60.000 mp, care va fi inaugurată la începutul anului viitor şi care este deja închiriată integral.

Despre Marquardt Group

Marquardt Group are în jur de 10.500 de angajaţi, în cele 20 de filiale ale sale din Europa, America de Nord, Africa şi Asia. Marquardt investeşte, anual, în jur de 10% din încasări în cercetare şi dezvoltare.

La Sibiu, producţia este asigurată în unităţile Human Machine Interface, Entry Authorisation Systems + Power & Energy Solutions şi Mechatronic Devices, care dispun de tehnologiile necesare (Electronică, Injecţie Mase Plastice, Asamblare, Vopsire & Laser). Cea mai nouă unitate a filialei este centrul de servicii Marquardt Business Services, care oferă servicii de Financiar, Achiziţii, HR şi IT, integrate celorlalte filiale ale Grupului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.