Alpinistul şi activistul de mediu Alex Găvan face un apel, într-o postare pe Facebook, în vederea strângerii de fonduri pentru construirea unei baze de cercetare şi reproducere în captivitate a aspretelui, peşte fosil vechi de 65 de milioane de ani, care este pe cale de dispariţie şi care trăieşte în apele râului Vâlsan, din munţii Făgăraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am creat Fundaţia Alex Găvan ca pe încă un vehicul prin care să continui să manifest în concret viziunea mea conform căreia Universul înseamnă abundenţă, generozitate şi altruism, prin desfășurarea sau sprijinirea proiectelor în domeniul protecţiei mediului, al educaţiei, sportului, al artelor şi în zona socială. Pentru cei care rezonaţi sau simţiţi la fel, pentru cei care găsiţi de cuviinţă, vă invit să vă alăturaţi în demersul început în 2019, demers al echipei mele minunate şi al meu de a salva de la dispariţie şi de a conserva aspretele (Romanychthys valsanicola), peştele fosil vechi de 65 de milioane de ani şi contemporan cu ultimii dinozauri. Fratele nostru este încă trăitor în doar câteva exemplare pe valea copilăriei mele, în râul Vâlsan, din munţii Făgăraşului. “Înţelepciunea” noastră l-a transformat în cel mai rar peşte din Europa şi, după unele estimări, chiar din lume", scrie Alex Găvan în ziua în care împlineşte 40 de ani.
El precizează că toate contribuţiile vor fi utilizate pentru construirea Fluvarium-ului, baza de cercetare şi reproducere în captivitate care va servi şi ca centru de vizitare, cât şi înspre reconstrucţia ecologică a "fabulosului Vâlsan".
 
 
 
"Prima şi singura dată când, de ziua mea, am scris un astfel de mesaj, a fost în 2015, atunci când aproape 37000 dintre voi aţi pus compasiunea în acţiune, iar în urma contribuţiei voastre 3 şcoli au fost construite de la zero în Nepalul distrus de cutremur. Acum, peste 250 de copii îşi continuă acolo educaţia", mai transmite alpinistul.
Modurile concrete în care pot fi susţinute proiectele se regăsesc aici https://bit.ly/37Xv8x4
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.