Social-democratul Gabriel Zetea a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că propunerea social-democraţilor ca ordonanţa pe energie să se aplice şi facturilor din ianuarie a fost refuzată fără multe explicaţii de către ministrul Justiţiei şi cel al Energiei şi a ţinut să precizeze că, dacă nu revenim la un preţ reglementat pentru a-i proteja pe români şi companiile româneşti, ”asta ne îi despărţi din ce în ce mai mult”, referindu-se la relaţia dintre PSD şi PNL în coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu e vorba de supărare, noi ne dorim să rezolvăm problemele fiecărui român şi nu este satisfacător rezultatul. Soluţia PSD a fost refuzată fără multe explicaţii de către ministrul Justiţiei şi cel al Energiei. Trebuie să mergem mai departe”, a spus Zetea.

El a precizat că actualele prevederi din Ordonanţă nu rezolvă situaţia pe termen lung, şi anume ce facem din 1 aprilie, când de atunci preţurile sunt şi mai mari.

”Vom vorbi de piaţă liberalizată în continuare sau piaţă reglementată aşa cum vorbeşte PSD. Dacă nu revenim la un preţ reglementat pentru a proteja românii şi în special companiile româneşti, care nu mai sunt competitive pe piaţa liberă din cauza preţurilor de producţie, asta ne va despărţi din ce în ce mai mult”, a menţionat social-democratul. 

Gabriel Zetea a menţionat că ”PSD propune clar revenirea la piaţa reglementată a energiei pentru a salva efectiv economia românească”. ”Avem posibilitatea legală să facem acest lucru, trebuie să ne protejăm proprii consumatori, românii şi companiile”, a completat el. 

Partidul Social Democrat a anunţat, miecuri, într-un comunicat oficial, că reglementarea preţurilor la energie şi gaze, cel mai devreme de la 1 aprilie 2022, este absolut necesară şi că nu este mulţumit pe deplin cu forma ordonanţei de urgenţă pe care Guvernul a adoptat-o ieri în scopul limitării creşterii facturilor la energie şi gaze.

PSD a criticat şi ”afirmaţiile tuturor corifeilor de dreapta din guvernările 2020-2021, potrivit cărora liberalizarea va scădea preţurile de vânzare sau că liberalizarea va scădea facturile românilor, care s-au dovedit simple lozinci, bune doar de postat pe Facebook”.

Potrivit PSD, ”tot ceea ce au reuşit artizanii liberalizării total nepregătite a fost să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989, şi ei poartă răspunderea uriaşă a exploziei facturilor în plină iarnă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.