Senatorul ALDE Varujan Vosganian a afirmat, luni, că cererea colegului său de partid Vasile Nistor ca liderul partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, să renunţe la postul de preşedinte al Senatului este generată de faptul că Nistor nu se mai regăseşte pe listele ALDE pentru alegerile parlamentare şi îşi negociază trecerea la alt partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Varujan Vosganian observă că, timp de cinci luni de când Călin Popescu-Tăriceanu a fost chemat la DNA, Vasile Nistor nu a avut niciun comentariu faţă de această situaţie, bucurându-se de poziţia de vicepreşedinte al Senatului, pe care a ocupat-o cu sprijinul ALDE. 

”Ieşirea publică a senatorului Vasile Nistor reprezintă, în fapt, negocierea trecerii sale la altă formaţiune politică. În mod surprinzator, dar explicabil după afirmaţia din Senat a domnului Nistor, înainte de începerea şedinţei, senatorii PNL au anunţat că va urma o declaraţie «tare», pentru a-i cita direct pe cei din PNL”, susţine Vosganian.

Acesta crede că intervenţia din plenul Senatului a lui Vasile Nistor a avut la bază doar considerente de oportunitate politică. ”Nu se mai află pe listele ALDE pentru alegerile parlamentare, nefiind dorit de nicio organizaţie a partidului din ţară. Lipsa de activitate, dar şi interesul strict personal de care a dat dovadă, au demostrat că domnul Nistor nu are prestanţa necesară pentru a ocupa o funcţie politică”, a conchis Varujan Vosganian.

Senatorul Vasile Nistor, care deţine şi funcţia de preşedinte executiv în ALDE, i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu demisia din funcţia de preşedinte al Senatului pentru că este anchetat, el precizând că acesta ar trebui să îşi dea demisia şi din funcţia de senator. 

Tot luni, Nistor a cerut şi convocarea unui Congres extaordinar care să stabilească anumite criterii de integritate pentru candidaţii ALDE la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.