Vlad Voiculescu a afirmat că a fost şocat de cazul femeii care a fost omorâtă de câini în zona Lacul Morii, în timp ce ieşise la alergat, iar ASPA trebuie să dea explicaţii clare şi să vină cu un plan ca aşa ceva să nu se mai repete niciodată. El a adăugat că autorităţile trebuie să ia măsuri dure împotriva proprietarilor care permit câinilor fără stăpân, fără îngrădire, să se aciueze pe terenurile lor şi dacă sunt necesare noi legi în acest sens, atunci va lucra la ele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Suntem şocaţi că în 2023 într-o capitală europeană un cetăţean poate fi încă ucis de câini fără stăpân. ASPA trebuie să dea explicaţii clare şi să vină cu un plan ca aşa ceva să nu se mai repete niciodată. În acelaşi timp, problema câinilor fără stăpân este una comună Bucureşti-Ilfov, de altfel locul unde s-a întâmplat tragedia este la câteva sute de metri de teritoriul comunei Chiajna. Ştim foarte bine că haite de câini îşi fac de cap în aceste comune limitrofe şi ajung în marginile Bucureştiului periodic. Cerem CJ Ilfov şi primarilor din Chiajna, Mogoşoaia şi alte localităţi limitrofe să îşi facă treaba”, a scris Vlad Voiculescu, sâmbătă pe Facebook.
 
El a mai spus că „autorităţile trebuie să ia măsuri dure împotriva proprietarilor care permit câinilor fără stăpân, fără îngrădire, să se aciueze pe terenurile lor. În 2023 ideea că ţinem nişte câini de pripas care mai ies şi latră/muşcă oameni este incompatibilă cu civilizaţia”.
 
„Dacă e nevoie de legi noi pentru asta, vom lucra la ele”, a adăugat fostul ministrul al Sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.