Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a luat act, miercuri, de demisia ministrului Florin Roman şi a transmis către Preşedintele României propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a anunţat Executivul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Roman a anunţat,  miercuri, că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la scurt timp după ce ziarul Libertatea a publicat informaţia că acesta şi-a trecut în CV faptul că are licenţă la Universitatea „Babeş-Bolyai”, însă informaţia nu era adevărată. 

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile şi nu a luat licenţă la noi, la Babeş-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV şi în mesajul public. Şi, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicaţii pentru cei care sunt interesaţi. Atât pot spune acum”, a declarat Daniel David, rectorul Universităţii Babeş- Bolyai pentru ziar.

Anterior, acelaşi ziar a dezvăluit că Roman şi-a trecut în CV o carte care nu există şi, mai mult, şi-a plagiat lucrarea de masterat. 
 

Este prima schimbare în Guvernul Ciucă, la nici o lună de la instalarea noului Executiv în funcţie. 

Marţi, surse guvernamentale precizau că premierul Nicolae Ciucă a avut o discuţie cu ministrul Roman şi i-a cerut clarificarea situaţiei, urmând să ia o decizie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.