Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut luni o întâlnire cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA, şi cu Jessup Taylor, consilier economic adjunct, în cadrul căreia a transmis că proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă avansează având în vedere că a fost adoptată Legea privind aprobarea semnării Acordului de Sprijin între Statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A, astfel că Unitatea 3 va intra în exploatare la sfârşitul anului 2030 şi Unitatea 4 în anul 2031.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA, şi cu Jessup Taylor, consilier economic adjunct. Am discutat despre ultimele evoluţii ale parteneriatului România - SUA în domeniul energiei, în mod special cu privire la dezvoltarea programului nuclear civil”, a scris ministrul Energiei.

Virgil Popescu afirmă că ”a transmis că proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă avansează având în vedere că a fost adoptată Legea privind aprobarea semnării Acordului de Sprijin între Statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A, astfel că Unitatea 3 va intra în exploatare la sfârşitul anului 2030 şi Unitatea 4 în anul 2031”.

”Totodată, am discutat şi despre ultimele evoluţii ale proiectului Reactoarelor Modulare Mici-SMR. Am primit din nou asigurări că avem parte de suportul SUA pentru a finaliza aceste proiecte importante pentru sectorul energetic al României”, mai spune ministrul.

Urmăreşte conferinţa News.ro ”Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2023”, joi, 30 martie, începând cu ora 10.00, pe www.News.ro, Facebook News.ro si  Profit News TV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.