Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat luni, după embargoul la adresa ţiţeiului rusesc, că România este pregătită şi nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu petrol şi nu avem probleme nici cu aprovizionarea cu combustibil, iar la gaze stocurile sunt peste 2,8 miliarde metri cubi. Ministrul a arătat că România devine deja încet încet un hub de gaze regional şi va asigura securitatea energetică atât a României cât şi a regiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virgil Popescu a afirmat în conferinţă că dată cu intrarea embargoului la adresa Federaţiei Ruse, România este pregătită şi nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu petrol şi cu produse petroliere în România. Ministrul s-a referit şi la carburanţi, în contextul problemelor cu care confruntă vecinii din Ungaria”.

”Carburanţii din România sunt în stoc suficient, nu avem probleme cu aprovizionarea cu carburanţi a României. De altfel şi decizia pe care România a luat-o şi a luat-o foarte înţelept, aceea ca împreună cu companiile să subvenţioneze cu 50 de bani preţul carburanţilor s-a dovedit de efect, preţurile din România sunt la un nivel acceptabil, suportabil”, a mai spus ministrul. Ministrul Energiei a arătat că ”nu avem probleme nici cu aprovizionarea cu combustibil, atât benzină cât şi motorină”.

În privinţa stocurilor de gaze, ministrul Popescu a arătat că a început iarna şi stocurile sunt ”peste 2,8 miliarde metri cubi. ”Le monitorizăm zilnic, nu avem probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale a României şi aţi observat că România devine deja încet încet un hub de gaze regional, prin România se duc gaze şi în Ucraina şi în Ungaria. România îşi urmează parcursul său, european, de producător de gaze, de viitor exportator de gaze, va asigura securitatea energetică atât a României cât şi a regiunii, nu avem probleme nici în această iarnă cu aprovizionarea cu gaze naturale”, a afirmat Virgil Popescu.

Ministrul energiei a dat asigurări că energia electrică este suficientă şi nu sunt probleme cu stocurile din lacurile de acumulare, stocurile de cărbune şi producţia de energie electrică. ”Vom trece cu bine această iarnă”, a adăugat Popescu.

El a arătat că săptămâna viitoare va avea loc un nou Consiliu extraordinar pe Energie, unde se va discuta despre plafonarea preţului la gaze. ”Aici nu vorbim numai de gaze ruseşti ci vorbim de plafonarea preţului la import, în toată Uniunea Europeană, indiferent de provenienţa gazelor. România se situează în grupul statelor care doresc această plafonare” a spus ministrul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.