Bogdan Aurescu ar trebui să aibă o comunicare mai bună cu PNL, a declarat marţi la RFI vicepreşedintele formaţiunii Virgil Guran, care precizează că nu are nemulţumiri faţă de activitatea şefului MAE. El a arătat că orice ministru nu e pe cont propriu iar partidul are un program de guvernare care trebuie respectat. ”În rest, eu nu pot să spun, să-i reproşez ceva lui Bogdan Aurescu”, a ţinut să precizeze Guran.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă e ceva ce-l nemulţumeşte la Bogdan Aurescu, vicepreşedintele PNL a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, nu am nemulţumiri faţă de Bogdan Aurescu. Un singur lucru, poate: cred că ar trebui să aibă o comunicare mai bună cu partidul, aicea da, pentru că orice ministru nu e pe cont propriu acolo, am spus, trebuie să comunici cu partidul, în general partidul are un program de guvernare care trebuie respectat. Poate aici, dar în rest, eu nu pot să spun, să-i reproşez ceva lui Bogdan Aurescu”.

Guran a precizat că ministrul a participat la şedinţele PNL-ului. Întrebat în ce sens trebuie să comunice mai mult ministrul, vicepreşedintele PNL a spus: ”În sensul de a fi mai, hai să folosim un termen aşa, mai nepolitic, mai prietenos, poate, cu anumiţi colegi. Mai sunt anumite probleme legale, normale, statutare şi atunci trebuie să comunici cu anumiţi miniştri, pe anumite teme. Nu ştiu, vă dau un exemplu, cei care răspund de Diaspora, că în speţă, Rareş Bogdan răspunde de Diaspora, probabil are anumite probleme cu românii noştri din Diaspora şi atunci trebuie să colaboreze mai repede, să existe o comunicare mai rapidă. E posibil de aici să fi plecat treaba, nu ştiu, ei trebuie să dea această explicaţie”.

Întrebat dacă asemenea critici vulnerabilizează Ministerul de Externe, Virgil Guran a spus că poate e bine ca acestea să fie făcute în interior, nu să apară în presă, ”dar asemenea critici, din contră, ar trebui să întărească activitatea şi să perfecţioneze activitatea, pentru că întotdeauna e loc de mai bine”.

”Cred că lucrurile trebuie să fie discutate, pentru că altfel sunt mulţi demnitari care ajung la concluzia că ei sunt perfecţi, ceea ce nu este adevărat şi atunci cred că lucrurile discutate, ordonate, organizate duc spre progres”, a mai spus Guran.

”Eu mă înţeleg bine cu el, nu pot să spun că nu am o relaţie bună, cred că trebuie să fie mai comunicativ, poate, mai ales cu cei care au tangenţă, în speţă colegii mei care au funcţii în Diaspora”, a completat vicepreşedintele PNL, despre relaţia cu ministrul de externe. ”Într-un partid suntem şi prieteni, paradoxal, că se spune că în partide nu există prieteni, suntem şi prieteni. Cred că trebuie să fie mai prietenos”, a spus el.

Despre faptul că PNL îşi asumă doar Ministerul de Externe, nu şi ministrul, Virgil Guran a afirmat: ”Nu, nu, nu, nu, nici vorbă, este ministrul nostru. Acum, să vă spun ceva, din punct de vedere statutar, ministrul Aurescu a fost votat în forul de conducere al partidului. Cum putem să spunem că nu ni-l asumăm? (...). Există o relaţie bună cu şeful statului, se colaborează instituţional, aşa cum este normal, nu avem probleme de genul acesta, nu am auzit colegi care să spună că au vreo problemă în acest sens. Se va colabora până în ultima zi de mandat, foarte bine, cu preşedintele României”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.