Fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru a afirmat, sâmbătă la conferinţa partidului Forţa Dreptei, că „Îţi vine să te ascunzi de stat atunci când vezi cum salivează Ciolacu” şi a precizat că România este într-o criză profundă de soluţii şi viziune. Ea l-a criticat pe ministrul liberal Marcel Boloş, despre care a spus că a ajuns „mai pesedist decât pesediştii” şi a subliniat că partidele de dreapta trebuie să transmită românilor cinstiţi semnalul că România nu este pierdută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E prea mult, este mult prea umilitor ceea ce face acest Guvern pentru fiecare om care îşi vede de treabă, munceşte, este serios, nu fură, nu păcăleşte, nu umblă cu minciuna şi vrea să fie doar lăsat şi ajutat să aibă viaţă decentă. În România este mult prea umilitor. Mi se pare câteodată că nu a mai rămas nimic în mintea lor şi în ceea ce au de gând să facă, de luat de pe spatele şi din viaţa profesională a unui om de afaceri. Îţi vine să te ascunzi de stat atunci când vezi cum salivează Ciolacu, cum cel care nu are nimic de a face cu dreapta şi care se numeşte Marcel Boloş, astăzi mai pesedist decât pesediştii, îşi freacă mâinile de parcă nu ar fi fost în sistemul de stat şi nu ar fi încurajat nu ştiu câte angajări la Ministerul Fondurilor Europene unde se dau sporuri peste sporuri, indiferent dacă ne merge bine în absorţia fondurilor structurale sau nu. Când îi văd cum salivează după banii celor care lucrează în mediul privat, mă îngrozeşte. Ştiţi ce înseamnă asta? Că fiecare om capabil îşi face o socoteală şi zice – mai merită să rămân în această ţară? Sunt un om care ştie ce are de făcut, mă refer la cei care lucrează în mediul privat, sunt un om care nu se sperie, dar mi-a ajuns să văd cum nişte incapabili îmi iau zece piei de pe mine, îmi iau toţi banii, astfel încât atunci când vine ziua de salariu eu nu mai am ce să le dau oamenilor care muncesc la mine la firmă”, a declarat Violeta Alexandru, sâmbătă la conferinţa partidului Forţa Dreptei.

Ea a mai spus că vor pleca oamenii capabili din această ţară din cauza măsurilor coaliţiei de guvernare PSD-PNL.

„Aşa ceva este prea mult pentru o ţară, iar aceşti oameni vor pleca din România. Ne pierdem un număr de oameni capabili care sunt în stare să mişte lucrurile, să dea salarii la oameni, să îi ajute să iasă la o pensie corectă printr-o salarizare corectă. Este mult prea umilitor şi eu cred că putem mai mult ca ţară decât să stăm cu capul plecat, cu umerii încovrigaţi şi să ne fie frică de ei. De ce să îmi frică de ei? Că se cred acum de nezdruncinat şi de neînlăturat? E doar o poză de moment. Când fiecare dintre cei care sunt în această sală şi care merg să vorbească în comunităţile lor, în sate, în oraşe cu alţi oameni. Când cei care ne privesc acum se gândesc de două ori – de ce să stau? Care este motivul pentru care eu aş asculta nişte oameni care îşi bat joc de noi? În momentul în care ridică capul şi se revoltă, atunci avem o şansă pentru România, pentru că realmente putem mai mult”, a mai explicat Alexandru.

Fostul ministru al Muncii a mai precizat că nu mai există corectittudine în România faţă de oamenii care au muncit o viaţă întreagă şi a punctat că PNL acum nu mai reprezintă liberalismul.

„În al doilea rând, unde este corectitudinea faţă de oamenii care au muncit o viaţă în această ţară, atâta vreme cât PSD şi cu ce se numeşte, că aşa se numesc dar nu are nimic de a face cu liberalismul, partenerii lor de drum dau tot felul de forme de ajutoare, dar mai degrabă sunt bani, ceea ce este profund incorect pentru oamenii care au muncit exact celor care au muncit mai puţin. Ce semnal este acesta? Că eşti un fraier dacă mai munceşti astăzi în România. Cum credeţi că se ridică o ţară dacă nu mai munceşte nimeni sau dacă primul nostru gând atunci când ne trezim dimineaţa este cum să fac să muncesc mai puţin şi să păcălesc? Pe moment s-ar putea să simţim o satisfacţie, dar vă întreb pentru copiii noştri, pentru noi cei din generaţia care am intrat în maturitate după Revoluţie şi pentru care eu cred că este unul dintre ultimele trenuri, dacă nu ultimul tren să mai vedem ceva schimbat în această ţară? Cum punem ţara aceasta pe drumul corect dacă semnalul pe care îl dăm tinerei generaţii este munceşte mai puţin că o să îţi vină nişte ajutoare? Cum să îi placă munca? Nu o să aibă satisfacţia de a obţine rezultate prin propria sa investiţie în el, adică în cursurile lui şi la şcoală, dar şi ulterior, prin propria lui perfecţionare, prin încrederea în el că putem mai mult”, a completat Violeta Alexandru.

Ea a mai vorbit despre faptul că Guvernul şi actuala coaliţie vor să pună oamenii în genunchi şi să stea cu capul plecat.

„Asta vor să ne pună în genunchi, să stăm cu capul plecat, să zicem sărut mâna pentru nişte bani care nu sunt, ştiţi cum stătea Ciolacu evantai cu ei la costum, nu sunt din evantaiul lui Ciolacu, pentru că nu el produce bani această ţară. Ba dimpotrivă salivează să îi toace şi sunt din banii celor care muncesc şi plătesc taxe şi impozite. Pentru aceşti oameni nu mai merge cu cârpeala. Ce politică de sprijin ai pentru grupurile cu adevărat vulnerabile? Că le dai câte un voucher? Că le mai dai câte un ajutor? Asta este gândire, viziune pe care tu o ai despre cum poţi să faci ca lucrurile să fie corecte pentru cei care îşi plătesc taxele şi impozitele?”, a mai afirmat Alexandru.

Aceasta a mai subliniat că este îngrijorată deoarece există în prezent o profundă criză de soluţii şi viziune pentru România, însă este important ca Forţa Dreptei şi adevăratele partide de dreapta să transmită semnalul că această ţară nu este pierdută.

„Am o îngrijorare că aceşti oameni nu văd realitatea şi suntem într-o profundă criză de soluţii şi de viziune pentru România şi când omul vede că lucrurile nu merg bine într-o ţară, şi nu e vorba doar de salariu, ci de atmosfera generală, de cum arată lucrurile atunci când te duci la doctor, la şcoală, atunci când mergi pe stradă şi vrei să te duci să îţi plăteşti taxele şi impozitele, când văd cum arată lucrurile şi când văd cum una spun şi peste trei zile nu mai fac, una spun şi fac cu totul altceva, îi apucă lehamitea şi tind să plece din ţară. Vă rog, pentru binele copiilor noştri şi pentru fiecare dintre dumneavoastră să dăm un semnal acestor oameni că România nu este pierdută”, a concluzionat Violeta Alexandru.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.