Deputatul PNL Violeta Alexandru solicită, într-o postare pe Facebook, ca toţi membrii PNL să fie consultaţi cu privire la direcţia în care partidul va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, pentru formarea unui nou Guvern, şi să decidă dacă doresc cpontinuarea coaliţiei cu USR, sau o colaborare cu PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Violeta Alexandru spune că opţiunile Partidului Naţional Liberal sunt, dacă ”reface coaliţia şi continuă guvernarea în formula post-alegeri parlamentare sau se înţelege, de fapt, cu PSD, adică face cum dictează PSD”.
 
 
”Prezenta conducere a PNL ne spune că nu mai avem ce discuta cu USR-Plus. Ne spune că s-a terminat colaborarea. Ne spusese dinainte de moţiune (Dacă USR – PLUS votează moţiunea, nu mai avem ce discuta. A votat). 95% din răspunsul nostru la textul moţiunii depuse de PSD a fost un atac la USR. Nicio punte de colaborare lăsată cu ei. Mai clar de atât nu văd ce ar putea fi pentru cei care continuă să afirme că noi aşteptăm şi astăzi USR la discuţii. Se vede limpede că nu. Nu ştiu exact cum se simte acest lucru (pentru că sunt consecinţe, nu numai la Bucureşti/la Centru) în toate consiliile locale din ţară - unii colaborau, alţii mai puţin dar se străduiau pentru a nu ajunge la mila PSD; fiecare va privi, probabil, din perspectiva propriei experienţe. Reprezintă această decizie (încă nevalidată statutar dar cred că va fi o formalitate judecând după toate declaraţiile) opţiunea întregului PNL?”, mai spune Violeta Alexandru. 
 
Deputatul PNL se întreabă dacă nu ar trebui declanşat ”un proces intern de consultare a tuturor membrilor pe această temă, pentru că  ”este mult prea important momentul, este despre drumul pe care va merge PNL mai departe ca să nu ascultăm opiniile tuturor membrilor. 
 
 
Potrivit Violetei Alexandru, întrebarea pentru membrii PNL trebuie să fie foarte simplă. ”Doriţi în actuala formula guvernamentală a coaliţiei de dreapta VS. doriţi să colaborăm cu PSD? Fără alte subîntrebări/note de subsol care ar putea influenţa opţiunile. Dacă ne-am pus la punct bazele de date cu ocazia Congresului, atunci putem ajunge, cu mijloace moderne, până la toţi colegii liberali din toate organizaţiile”, arată ea. 
 
Alexandru mai afirmă că există colegi care spun că ar trebui să continuăm în coaliţia de dreapta.
 
 
”Electoratul nostru este un electorat care face imediat legăturile necesare, înţelege foarte bine ce am făcut. Eu nu ştiu cum Florin Cîţu care ne-a spus în ultimii ani încontinuu cum luptă (singur, zicea) cu PSD, întoarce acum capul în faţa unui scenariu iminent de colaborare cu PSD pentru a rămâne la guvernare. Eu nu pot. Sunt curioasă dacă deja au început să îl sune D. Zamfir, E. Teodorovici cu propuneri de colaborare. Sunt noii parteneri? În zilele de luni facem şedinţă operativă (nu o mai numim de coaliţie ca să pretindem că nu colaborăm) când la Modrogan când pe Kiseleff?”, scrie deputatul PNL. 
 
 
Violeta Alexandru precizează că cei care l-au propus pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier au făcut-o pentru că acesta ştie să conducă negocieri.
 
”Cine preia acum Guvernul se va confrunta cu o perioadă extrem de grea. Fie este un om muncitor, ferm cu sistemul public ca acesta să facă treabă într-o perioadă complicată, fie admite că pleacă la noul drum cu cele mai mari şanse să distrugă PNL pentru că nu va oferi soluţii pentru situaţia complicată prin care trecem. Şi ne va costa cum nu ne putem imagina astăzi. Pe români, în primul rând. Care nu ne vor ierta. De aceea spun că prea puţini, dintre cei serioşi, se vor înghesui să îşi asume. De aceea noi am venit cu propunerea de mai sus pentru că ne-am uitat şi la om şi la experienţă. Cine este cât de cât atent şi înţelege ce va urma, îşi dă prea bine seama”, mai spune Violeta Alexandru. 
 
 
Un grup de 41 de parlamentari a semnat, marţi, o scrisoare deschisă în care îl propun pe fostul lider PNL Ludovic Orban pentru funcţia de premier, după demiterea Guvernului Cîţu de către Parlament. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.