Premierul Nicolae Ciucă a participat, joi, la consultările cu pacienţi cu afecţiuni oncologice, organizate în contextul Lunii Internaţionale de Conştientizare despre Cancerul de Sân, el afirmând că odată ce vor aproba prin lege Planul naţional de luptă împotriva cancerului, vor avea şi instrumentele necesare astfel încât să poată gestiona aşa cum se cuvine şi partea de prevenţie şi partea de tratament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”La nivelul Guvernului, am fost parte la Planul Naţional de luptă împotriva cancerului şi luna aceasta este o lună dedicată cancerului de sân, este luna în care toată lumea încearcă să tragă un semnal de alarmă şi să facă tot ceea ce este posibil atât pe partea de tratare dar este importantă şi partea de prevenţie. În Planul Naţional, această componentă este bine reliefată”, a spus premierul.

”Eu cred că odată ce vom avea aprobat prin lege Planul naţional de luptă împotriva cancerului, vom avea şi instrumentele necesare astfel încât să putem să gestionăm aşa cum se cuvine şi partea de prevenţie şi partea de tratament”, a spus şeful Executivului. 

Nicolae Ciucă a arătat că ”este nevoie de sprijin financiar, are poate fi asigurat prin liniile de finanţare atât de la nivelul Ministerului Sănătăţii cât şi prin Casa de Sănătate”.

”Sper că, odată ce vom face publice soluţiile pe care le-am identificat la o parte din problemele semnalate, să putem să coagulăm şi să dezvoltăm pentru ca planul să devină mai aplicabil”, a afirmat el, adăugând că sunt mii de oameni care aşteaptă ca acest program să fie operaţional.

”În România, prima cauză a mortalităţii sunt bolile cardiovasculare, imediat după aceea vin problemele oncologice. Ca atare, avem nevoie să începem de undeva”, a mai spus Nicolae Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.